Bodrum’da ‘Kızıl Cin’ fotoÄŸraflandı.

0
3

MuÄŸla’nın Bodrum ilçesi açıklarında ‘Kızıl cin’ olarak adlandırılan yıldırım fotoÄŸraflandı Bodrum’da gece saatlerinde gök gürültülü saÄŸanak etkili oldu. Sabah saatlerine kadar çok sayıda ÅŸimÅŸek gökyüzünü aydınlattı. ‘Kızıl Cin’ fotoÄŸraflandı.

Elektrik boÅŸalmaları ‘Kızıl Cin’i oluÅŸturuyor

Rodos- Fethiye arasında etkili olan ve ‘Kızıl Cin’ olarak adlandırılan yıldırımı, Bodrum açıklarında fotoÄŸraflandı.
‘Kızıl Cin’in fırtına bulutlarının içinde oluÅŸan elektrik boÅŸalmaları sonucunda oluÅŸtuÄŸunu belirten Turper, “Bu boÅŸalmalar, bulutların içindeki pozitif ve negatif yüklü parçacıkların bir araya gelmesiyle gerçekleÅŸiyor. Elektrik boÅŸalmaları, nötr azot moleküllerinden geçen elektrik akımı sonucunda ‘Kızıl Cin’i oluÅŸturuyor” dedi.

Red Sprite bilinen adıyla Kızıl Cin

Red Sprite bilinen adıyla Kızıl Cin, yıldırım deÅŸarjlarının atmosferin üst katmanlarına kadar ulaÅŸtığı bir atmosferik olaydır. Kırmızımsı renkte bir ışık patlaması ile kendisini gösterir. Red Sprite’lar, genellikle çok kısa bir süre için (milisaniyeler içinde) meydana gelen parlak ve karmaşık bir ÅŸekil alabilirler. Genellikle altta yatan bir fırtına bulutu ile yer arasındaki pozitif yıldırım deÅŸarjlarıyla tetiklenirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın