Bodrum’da Turizm de Yunan adaları etkisi…!

0
3

‘Bodrum Otelciler DerneÄŸi (BODER) BaÅŸkanı Ömer Faruk Dengiz, geçen yılın aynı dönemine göre iç pazarda yüzde 20’lik daralma olduÄŸunu söyledi. Dengiz, Yunan adalarındaki kapı vizesi uygulamasından olumsuz etkilendiklerini belirtti.

Bodrum Otelciler DerneÄŸi (BODER) BaÅŸkanı Ömer Faruk Dengiz, “Geçen yılın aynı dönemine göre, dış pazarda yüzde 11’lik artış, iç pazarda ise yüzde 20’lik daralma var. Ä°lgili acentelerle yaptığımız görüşmeler sonucunda ciro bazında hedef yakalandı ama son dakika rezervasyonlarda azalma oldu” dedi.

Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından Bodrum’da turizm hareketliliÄŸi devam ediyor. Bu kapsamda, son 6 ayda Bodrum’a hava ve deniz yoluyla 371 binden fazla yabancı turist geldi.

İç ve dış pazar ile ilgili deÄŸerlendirmede bulunan Bodrum Otelciler DerneÄŸi (BODER) BaÅŸkanı Ömer Faruk Dengiz, “Bodrum’a gelen yabancı misafir oranlarına bakıldığında geçen yıla göre, son 6 aylık verilere göre yüzde 11’lik bir artış var. Hava yoluyla 325 binin üzerinde yabancı yolcu geldi. Deniz yoluyla ise 46 binin üzerinde yabancı turist geldi. Geçen sene aynı döneme göre de yüzde 30 artış gözlendi” dedi.

DiÄŸer bir yandan Kurban Bayramı’nda iç pazarda olan artışın ÅŸu an yok denilebilecek seviyede olduÄŸunu söyleyen Dengiz “Bu kapsamda, iç pazarda yüzde 20’lik bir daralma var. Ä°lgili acentelerle yaptığımız görüşmeler sonucunda ciro bazında hedef yakalandı ama son dakika rezervasyonlarda azalma oldu. 5 yıldızlı otellerde yüzde 90 oranında, 3 ve 4 yıldızlı tesislerde ise yüzde 60-70 arasında bir doluluk var” diye konuÅŸtu.

‘GLOBAL DARALMA VAR’
Sosyal medyadaki pahalı eleştirilerine de dikkat çeken Dengiz şöyle konuştu:

“Edere eder, etmezse etmez ayrımı’ yapılmalıdır. Son 10 yıldır dünyanın en ucuz destinasyonu Türkiye’ydi. Fiyatlarımız biraz daha yukarı çıkınca mı diÄŸer ülkelerle kıyaslamaya baÅŸladık. Halbuki bizler en iyi hizmeti verip en uygun tatil avantajlarını saÄŸlıyorduk.

Bodrum ve Türkiye aslında edere eder. Dünyanın en iyi 100 oteli arasında Türkiye’deki oteller var. Biz dünyanın en ucuz oteli deÄŸiliz, dünyanın en ucuz ülkesi deÄŸiliz. Bizler diÄŸer yarışabilir ülkelerle hizmet veriyoruz, otelcilik yapıyoruz. Türkiye hizmet anlamında ilk 3’ün arasına giren bir ülkedir.

Turizm Bakanlığı’na ve belediyeye baÄŸlı plajlar var. Ä°yi bir fiyatla tatil yapılabiliyor. Fiyatlar yüksek sezon oluÅŸundan dolayı kiÅŸi başı oda kahvaltı 1500 liradan baÅŸlıyor ve 10 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Her kesime göre uygunluk var.”

Avrupa ÅŸampiyonasının turizm hareketliliÄŸini dolaylı olarak etkilediÄŸini ve belli bir kesimin tatil planını ötelediÄŸini belirten Dengiz, 2 ülkenin erken seçime gitmesi, olimpiyatların baÅŸlayacak olması ve diÄŸer yandan da Almanya’daki bir acentenin iflas etmesi gibi etkenlerin de göz önünde bulundurulması gerektiÄŸini söyledi. Dengiz, “Global bir daralma var. Sadece Türkiye’de daralma varmış gibi bir algı yanlış oluyor” ifadelerine yer verdi.

KAPIDA VİZE AÇIKLAMASI
Yunan adalarındaki kapı vizesi uygulamasından olumsuz etkilendiklerini belirten Dengiz, “Bodrum pahalı algısı devamlı ön planda tutulmaya çalışılmaktadır. Yunan adalarıyla karşılaÅŸtırma yapılmasını doÄŸal karşılıyoruz ama bunun iyi bir ÅŸekilde irdelenmesi gerekiyor” dedi.

“Bodrum ile Kos’un bir araya getirilmemesi gerekiyor. Bodrum’un Mikonos ve Rodos’la eÅŸ deÄŸer olması gerekiyor” ifadelerine yer veren Dengiz, “Adalar bazındaki fiyatlar deÄŸiÅŸkenlik gösteriyor. Bu da kafa karışıklığına yol açıyor. Yoksa herkes istediÄŸi yere gidebilir, seyahat edebilir” diye konuÅŸtu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın