Bursa’da kaçak define kazısı; Sonuç 3 kiÅŸi hayatını kayıp etti

0
3

Bursa’nın İznik ilçesinde gerçekleştirdikleri kaçak define kazısı esnasında, mağaraya yerleştirdikleri jeneratörün gazından zehirlenen üç kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden iki kişinin baba-oğul olduğu öğrenildi.

Bursa’nın Ä°znik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi’nde kaçak define kazısı yapan üç kiÅŸi, jeneratörden sızan gaz nedeniyle yaÅŸamını yitirdi. Olay, bölgeye giden jandarma ekipleri tarafından tespit edildi.

 

MAĞARA GİRİŞİNDE ÖLÜ BULUNDULAR

Gürmüzlü Mahallesi Karadere Mevkii’nde gerçekleÅŸen olayda, uzun süredir definecilerin hedefinde olan bir maÄŸarada kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Ä°hbar üzerine harekete geçen jandarma ve 112 ekipleri, maÄŸaranın giriÅŸinde bir definecinin cansız bedenine ulaÅŸtı. Ardından, maÄŸaranın içerisinde bulunan diÄŸer iki definecinin kurtarılması için AFAD ekiplerine de çaÄŸrı yapıldı.

9076659.jpg

Definecilerin cansız bedenlerine ulaşılmasında önemli bir rol oynayan arama kurtarma köpekleri Damga ve Meftun’un da olay yerine sevk edildiÄŸi belirtildi. Ancak, maÄŸarada yapılan aramalar sonucunda üç definecinin de hayatını kaybettiÄŸi tespit edildi.

9076750.jpg

SAVCILIK SORUÅžTURMA BAÅžLATTI

Cumhuriyet Savcılığı’nın konuyla ilgili olarak baÅŸlattığı soruÅŸturma devam ederken, definecilerin cansız bedenlerinin maÄŸaradan çıkarılarak otopsi için morga gönderileceÄŸi açıklandı. Jandarma ekipleri ise olayla ilgili olarak baÅŸka kiÅŸilerin olup olmadığını detaylı bir ÅŸekilde araÅŸtırmaya devam ediyor.

9076751.jpg

Gürmüzlü Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin, yaÅŸanan olayla ilgili olarak, “Åžahıslara akÅŸamdan beri ulaşılamayınca olay ortaya çıkıyor. DoÄŸum yeri bu köy olan ancak Gölcük’te oturan kiÅŸiden haber alınamamış. Daha önceden de bu iÅŸleri yaptığı tahmin edilen kiÅŸilere ulaşılamayınca bu durum tespit edildi. Jandarma ve savcılığımız olayı soruÅŸturuyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın