EsenboÄŸa Havalimanı’nda Cumhuriyet rüzgarı esti

0
392

Ankara Esenboğa Havalimanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet Kadınının dünden bugüne değişimi hazırlanan 35 ürünle gözler önüne serildi.

ANKARA- Ankara Esenboğa Havalimanı özel bir defileye ev sahipliği yaptı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet Kadınının dünden bugüne değişimi hazırlanan 35 ürünle gözler önüne serildi.
Defileye ev sahipliÄŸi yapmaktan mutluluk duyduÄŸunu belirten TAV Ankara Genel Müdürü Nuray Demirel,” DeÄŸiÅŸik sanat faaliyetlerine deÄŸiÅŸik zamanlarda bugüne kadar ev sahipliÄŸi yaptık. Özellikle sanatçılarımızın yapmış olduÄŸu çalışmalarda sosyal sorumluluk projelerini çok önemsedik ve genelde bunlar panolar yaÄŸlı boya tablolar ÅŸeklindeydi.


Ä°lk kez bu kadar güzel hareketli bir defile eÅŸliÄŸinde yine güzel el sanatlarımızın ele alındığı, takılarımızı sergilendiÄŸi, ayakkabıların elle hazırlanan dokumaların tasarımla buluÅŸtuÄŸu bu güzel defileye ev sahipliÄŸi yapacağız. Biz çok mutluyuz. Cumhuriyetimizin 96 ‘ncı yılını bu özel defile ile karşılamış olacağız. Cumhuriyet kadınları sergisi bunun için de ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

KumaÅŸlar elde dokundu

Ankara Ãœniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Timur Gültekin ise defileye iliÅŸkin,”Biz her yıl öğrencilerimiz ve hocalarımızla birlikte bir koleksiyon hazırlıyoruz. Bu koleksiyonun bir teması oluyor bu yılki temamız da Cumhuriyet kadınlarıydı ve geçmiÅŸten günümüze Anadolu’daki kadınlarımızın giydiÄŸi kıyafetlerden öğrencilerimiz, hocalarımız esinlenip bu koleksiyona oluÅŸturdular .Fakat burada altını çizmemiz gereken diÄŸer koleksiyonlardan farklı olan yönü, bu koleksiyonun dokuma kumaÅŸları tamamen Ankara Ãœniversitesi’ndeki atölyelerde üretildi ve bu kıyafetlere uygun takılar ve üretilen bu kumaÅŸlardan ayakkabılar yapıldı. Åžu ana kadar da belki Türkiye’de yapılmış olan tek eÅŸsiz koleksiyonlardan bir tanesi” dedi.

Kaynak: EsenboÄŸa Havalimanı’nda Cumhuriyet rüzgarı esti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın