EŞİK’ten Okan Buruk’un küfürlü tezahüratına tepki..!

0
8

EÅŸitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un ÅŸampiyonluk kutlamalarındaki küfürlü tezahüratına tepki gösterdi. Öte yandan Hukukçu Fenerbahçeliler DerneÄŸi de Buruk hakkında suç duyurunda bulundu.

EÅŸitlik İçin Kadın Platformu, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un ÅŸampiyonluk kutlamalarındaki küfürlü tezahüratına tepki göstererek, “Okan Buruk ÅŸampiyonluk kutlamasında Sezen Aksu’nun Åžinanay ÅŸarkısını kirleterek, tecavüz kültürünü yüceltmiÅŸ kadınların onuruna, bedenine ve tüm annelere sözlü tecavüz etmiÅŸ ve küfürlü saldırıda bulunmuÅŸtur” açıklamasını yaptı.

Galatasaray’ın ÅŸampiyonluk kutlamalarında Sezen Aksu’nun ‘Åžinanay’ ÅŸarkısının sonuna küfür içerikli sözler eklendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Okan Buruk’un küfürlü tezahürata eÅŸlik ettiÄŸi görüldü.

Küfürlü tezahürat nedeniyle Okan Buruk’a tepki gösteren EÅŸitlik İçin Kadın Platformu’nun yaptığı açıklama şöyle:

“Her gün kadınların öldürüldüğü, tecavüze uÄŸradığı bu topraklarda bu eril ve saldırgan dilin bir an önce terk edilmesini talep ediyoruz” denilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

“Bu tecavüz dili tüm kadınlara ağır ÅŸiddet olarak dönüyor ve hayatlarına kastediyor. Her fırsatta annelik kutsaldır diyen, kadınların meÅŸru taleplerini annelik propagandaları ile bastırmak isteyenler, gerçekte birbirlerinin annelerine tecavüz fırsatı kolluyor, her bahaneyle sözlü tecavüz ediyor ve utanmadan birbirlerini alkışlıyorlar.

Kadınların bedeni, onuru ve kimliÄŸine ağır hakaret içeren bu sözleri sebebiyle Galatasaray Spor Klubü Teknik Direktörü Okan Buruk’u derhal, tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz.

#GalatasarayFutbolKulübü ve tüm spor camiasını bu yaklaşımı kınamaya ve spor dünyasındaki cinsiyetçi dile karşı net bir tavır alıp, somut politikalar uygulamaya çağırıyoruz.”

SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği, Okan Buruk hakkında küfürlü tezahürat ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın