Ä°BB Meclisi’nde yeni dönem: Ä°mamoÄŸlu’ndan ’31 Mart’ mesajı…!

0
9

Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°BB Meclisi’nde yeni dönemin ilk oturumunu açtı. 31 Mart yerel seçimlerine deÄŸinen Ä°mamoÄŸlu, “Milletimiz 31 Mart seçimlerinde çok deÄŸerli mesajlar vermiÅŸtir. Her birimiz o mesajları iyi anlamak ve gereÄŸini yapmakla yükümlüdür” dedi. Kepez Belediye BaÅŸkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına da tepki gösteren Ä°mamoÄŸlu, “Kepez Belediye BaÅŸkanımızın hızla tutuklanması akıl ve vicdanlarda soru iÅŸaretleri bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

Ä°BB Meclisi’nde yeni dönem: Ä°mamoÄŸlu’ndan ’31 Mart’ mesajı

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nde (Ä°BB) yeni dönemin ilk toplantısı gerçekleÅŸtirdi.

Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°BB Meclisi’ne gelerek Meclis üyelerinin tek tek elini sıktı.

Ekrem İmamoğlu, yeni dönemin ilk oturumunu açtı.

Ä°mamoÄŸlu, yerel seçimlere deÄŸindiÄŸi açıklamasında, “31 Mart yerel seçimlerinde halkımız demokratik hakkını kullanmış ve Ä°stanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz için bize sorumluluk yüklemiÅŸtir. 5 yıl boyunca gösterdiÄŸimiz gayret ve hizmetin halkımız nezdinde takdirle karşılanması bizi ziyadesiyle memnun etmiÅŸtir” ifadelerini kullandı.

Ä°mamoÄŸlu, yeni döneme iliÅŸkin, “Ä°kinci dönemimizde de Ä°stanbul’un atılım ve yatırım dönemi daha da büyüyerek devam edecektir” mesajını verdi.

“MÄ°LLET SEÇİMLERDE MESAJ VERDÄ°”

“Milletimiz 31 Mart seçimlerinde çok deÄŸerli mesajlar vermiÅŸtir” diyen Ä°mamoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

“Her birimiz o mesajları iyi anlamak ve gereÄŸini yapmakla yükümlüdür. Her ÅŸart altında ortak akıl, istiÅŸare ve uzlaÅŸma kültürüyle hareket eden, Ä°stanbulluların menfaatlerini en üst seviyede önceleyen, tam anlamıyla demokratik Meclis tecrübesini tam anlamıyla hemÅŸerilerimize yaÅŸatacağız.”

“31 MART VÄ°CDANLI SÄ°YASET TALEBÄ°NÄ°N Ä°FADESÄ°DÄ°R”

Ä°mamoÄŸlu, şöyle devam etti: “31 Mart, seçim sonuçları adaletli, dürüst, sorun çözme odaklı bir siyaset talebinin net ifadesidir. 31 Mart, insanları kutuplaÅŸmayan, ortak akla dayanmayan ve vicdanlı bir siyaset talebinin net ifadesidir. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir kesim bir diÄŸerinin düşmanı ve hasmı deÄŸildir, olamaz ve olmamalıdır. Partizanlık bizim yönetim anlayışımızda yoktur. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bunu göstermek için adımlar atmaya devam edeceÄŸiz.”

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Seçilen mecli üyelerine, belediye başkanlarına ve hükümete çağrı yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Gelin, Ä°stanbul’umuzu ve ülkemizi güzel ve müreffeh günlere hep birlikte taşıyalım. Gelin, 31 Mart’ı demokrasiyle taçlandıralım. Gelin, bu sonucu hukuk devletine dönüşmemiz için gerekli sinerjiye dönüştürelim. Gelin, hukuk devletini demokrasimizi ve kardeÅŸlik iklimimizi yeniden tesis edelim. Gelin, akılcı, ÅŸeffaf ve hesap verebilir politikalarla ekonomimizin ayaÄŸa kalkmasına hep birlikte el verelim. Gelin, hep birlikte Ä°stanbul’umuzu ve ülkemizi hep birlikte depreme hazırlayalım.”

KEPEZ BELEDÄ°YE BAÅžKANI’NIN TUTUKLANMASINA TEPKÄ°

Ä°mamoÄŸlu, Kepez Belediye BaÅŸkanı Mesut Kocagöz’ün Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili soruÅŸturmada tutuklanmasına tepki gösterdi. Ä°mamoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

“Yıllar boyunca Soma faciasından Pamukova’ya, benim de çok sevdiÄŸim insanları kaybettiÄŸim Çorlu Tren Faciası’na kadar pek çok olay süreç içerisinde ortadadır. Yıllar geçmesine raÄŸmen mahkemeleri sürüyor. Kazalar ve facialar ihmal üzerinden gerçekleÅŸmiÅŸse sorumluların partisine bakılmadan cezası verilmelidir. Bu gereklilik iktidar mensupları için ne ise benim parti CHP için de aynı ÅŸekilde uygulanmalıdır ve eÅŸit olmalıdır. Adalet herkesi eÅŸitlemelidir. Bu bahsi geçen iÅŸlerde yıllardır birileri korunurken Antalya’da yaÅŸanan kazada Kepez Belediye BaÅŸkanımızın hızla tutuklanması akıl ve vicdanlarda soru iÅŸaretleri bırakmıştır. Bunun nedeni adaletin adamına göre tecelli etmiÅŸ olması duygusunu yaÅŸatmıştır. Bu duygunun gözetilmesinin önemli olduÄŸunu duyurmak isterim. Kamuoyuna bu anlamda bir vicdan çaÄŸrısı yapmak isterim.”

ÇOÄžUNLUK CHP’DE

Ä°BB Meclisi’nde CHP, meclis üyeliÄŸi sayısında çoÄŸunluÄŸu oluÅŸturuyor.

Ä°BB Meclisi’nde sandalye dağılımı şöyle:

CHP: 185 + İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

AKP: 129

MHP: 2

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın