İstanbul’da o metro hattı 15 gün boyunca ücretsiz! Yetmez: Bir müjde daha var

0
3

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım ağını güçlendirecek yeni bir adımın müjdesini verdi. O metro hattı 15 gün boyunca ücretsiz olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak olan Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı, ilk 15 gün boyunca İstanbullulara ücretsiz hizmet verecek.

Bakan Uraloğlu, açılış öncesi Bakırköy Sahil İstasyonu’nda yaptığı incelemeler sırasında, İstanbul’un raylı sistem ağını genişletme konusundaki çalışmalarına değindi. Geçtiğimiz haftalar içinde Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı’nı hizmete açtıklarını anımsatan Uraloğlu, şimdi de Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nı İstanbulluların kullanımına sunacaklarını açıkladı.

Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım altyapısını modernize etme çabalarının önemine vurgu yaparak, son yıllarda Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı, İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metro Hattı ve Başakşehir-Çam Ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı gibi bir dizi önemli projeyi tamamladıklarını belirtti. Ayrıca, bu yıl içinde Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın Kağıthane-Gayrettepe kesiminin de tamamlandığını duyurdu.

Bakan, daha önce Gebze-Halkalı Banliyö Hattı (Marmaray) ve Levent-Hisarüstü Metro Hatları gibi önemli projeleri tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sunduklarını hatırlatarak, bugüne kadar İstanbul’da toplamda 139,3 kilometrelik metro hattını tamamladıklarını ifade etti.

Şu anda Kocaeli, Konya, Bursa ve İstanbul’da devam eden toplam 90,3 kilometrelik raylı sistem hattı inşaatlarının sürdüğünü belirten Uraloğlu, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyona sahip olduğunu açıkladı. Bu yeni hattın, İstanbul’un ulaşım ağını daha da güçlendireceği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın