ITB Berlin 2024’e dünyadan katılımcı akını oldu

0
16

BERLİN – Dünyanın Önde Gelen Seyahat Ticaret Fuarı’nın kapılarını açmasına sadece birkaç hafta kala, ITB Berlin etkileyici rezervasyon seviyelerini bildirdi; sergi alanının neredeyse yüzde 90’ı artık dolu. Ev Sahibi Ülke Umman ve diğer Arap ülkelerinin yanı sıra Türkiye, Yunanistan, Asya, Afrika’dan ve mobilite, teknoloji ve gemi seyahati endüstrilerinden gelen katılımcıların sayısındaki güçlü artış da dahil olmak üzere geniş katılımcı yelpazesi, etkinliğin küresel önemini yansıtıyor. Emirates havayolu ve Lihtenştayn gibi fuara geri dönen katılımcıların yanı sıra Disney, São Tomé ve Principe ve Air India gibi yeni gelenler de etkinliğe ekstra bir dinamik katıyor. Yenileme çalışmalarının ardından sergi alanında dairesel bir tur yeniden mümkün. Öne çıkan diğer özellikler: hub27’de Almanca konuşulan ülkelere yeni odaklanma, Salon 8.2’de yeni ITB MICE HUB ve Salon 4.1’de yeni ITB Sürdürülebilirlik Salonu.

5 – 7 Mart 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan ITB Berlin için, etkinliğin son hazırlık aşamasında beklentiler mükemmel. #ITBTOGETHER sloganını benimseyen bu yılın özel B2B platformu, bir kez daha turizm sektörünün tüm değer zincirini yansıtıyor. Bugüne kadar 165 ülke ve bölgeden katılımcılar , Marshall Haus ve ITB Buyers Circle’ın yeni evi olan Palais am Funkturm olmak üzere toplam 27 salona katılımlarını doğruladılar. 2024 yılında beş salon daha kapılarını açıyor, böylece arazide dairesel bir tur yeniden mümkün olacak. Salon 8.2’de, Flanders, Vallonia, iş seyahati ve MICE sektörünü temsil eden katılımcıların yer aldığı Kültür Turizmi odak noktasıdır. Salon 10.2 ve 11.2 ağırlıklı olarak Doğu Avrupa ve eski BDT ülkelerine ev sahipliği yaparken, Salon 10.1 hızla gelişen Seyahat Teknolojisi segmenti için daha fazla alan sağlıyor. ITB Berlin ayrıca şu anda yeniden açık olan Salon 18’de de yoğun bir alan talebi olduğunu bildiriyor. Burada İngiltere, İrlanda ve İskandinav ülkelerinin yanı sıra Baltık Devletleri ve Ukrayna da temsil ediliyor.

hub27: Almanca konuşulan ülkelere odaklanın
Hub27’nin 2023’teki başarılı lansmanının ardından, bu yıl tamamen dolu olan çok amaçlı salonun odak noktası Almanca konuşulan ülkeler , Slovenya ve Lihtenştayn’dır . Birkaç yıllık bir aradan sonra Prenslik, ITB Berlin’e dönüşünü kutluyor. Avusturya önemli ölçüde daha geniş bir alanı kaplıyor ve geçen yıla göre daha fazla ortak katılımcıya ev sahipliği yapıyor. Almanya, Alman Ulusal Turist Kurulu (DZT) ve neredeyse tüm federal eyaletler tarafından temsil edilmektedir. İkincisi ya DZT’nin ortak katılımcılarıdır ya da örneğin Kuzey Ren-Vestfalya’da olduğu gibi kendi standlarında tekrar temsil edilmektedirler. hub27 ayrıca Deutsche Bahn, Fraport, BER, Flughafen Köln/Bonn ve Hamburg, Düsseldorf ve Paderborn havalimanları dahil olmak üzere Almanya’nın ana ulaşım şirketlerini ve havalimanlarını da içerir. AIDA, önde gelen altı markasıyla ziyaretçilerini etkiliyor: AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, Holland America ve Seabourn .
itb-berlin-013.jpg

ITB Berlin 2024 artık daha da uluslararası
ITB Berlin, 2023 yılında olduğu gibi Yunanistan’daki katılımcılardan da önemli talep kaydetti. Salon 1.1’de 1.000 metrekarenin üzerinde bir alanda çok sayıda bireysel şirket de dahil olmak üzere 170’den fazla firma temsil ediliyor. Salon 1.1’de ayrıca Kıbrıs ve Arnavutluk’tan da katılımcılar yer alıyor. Çok sayıda ortak katılımcının yer aldığı İtalya’nın yanı sıra Malta, Hırvatistan, Kosova ve Bosna da Salon 1.2’de temsil ediliyor. İspanyol turizm endüstrisi de güçlü bir gösteri yapıyor ve Salon 2.1’de görülebilir. Balear Adaları ve Costa del Sol da dahil olmak üzere pek çok katılımcı, 2023 yılına kıyasla stantlarının boyutunu artırdı. Bu yıl kendi standıyla temsil edilenler arasında İbiza da yer alıyor. Türkiye, 2024’te, merkezden taşınan Bulgaristan’ın da yer aldığı Salon 3.2’de çok daha geniş bir alanda büyük bir izlenim bırakıyor27.

Önceki yıllarda olduğu gibi Arap devletleri güçlü bir şekilde temsil ediliyor. Bu durum, örneğin ITB Berlin’in Ev Sahibi Ülkesi olan Umman’ın sergileri ile Salon 2.2’de yansıtılmıştır. Umman, 800 metrekarelik teşhir alanını geçen yıla göre iki katına çıkardı ve ayrıca Salon 4.1’de Macera Seyahati segmentinde bir stantla temsil ediliyor. Bahreyn’in yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri de güçlü bir şekilde temsil ediliyor; Emirates havayolu da ITB Berlin’e geri dönenler arasında. Salon 4.2’de en büyük katılımcı Suudi Arabistan, Ürdün, Katar ve Qatar Airways de Salon 4.2’de yer alıyor. Ziyaretçilerin Mısır, Irak , bir aradan sonra geri döndüğü Cezayir, Tunus ve Filistin’i bulabileceği Salon 6.2’de Arap ülkeleri de güçlü bir şekilde öne çıkıyor. İsrail ve Fas Salon 21b’de temsil ediliyor.

Asya ve Okyanusya’dan çok sayıda katılımcı toplam üç salonda temsil ediliyor. Salon 5.2a tamamen dolu. Buradaki katılımcılar arasında ‘ Pasifikle Tanış’ın birleşik standı olan Hindistan , Yeni Zelanda ve Avustralya yer alıyor; son ikisi 2023’e göre çok daha büyük stantlarda yer alıyor . Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Azerbaycan , şu anda yeniden açık olan Salon 10.2’de temsil ediliyor. ITB Berlin’de bireysel katılımcılardan yoğun talep geldiği belirtiliyor. Eski ev sahibi ülke olan Gürcistan, bu yıl 500 metrekarelik alanı kaplayan Salon 11.2’yi Ermenistan, Moldova, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya ile paylaşıyor. Ülkedeki 43 ortak katılımcı çoğunlukla yerel bölgelerden geliyor ancak aynı zamanda tur operatörleri ve LOT Polonya Havayolları taşıyıcısını da içeriyor.

Asya Salonunda (Salon 26) Çin , pandemiden bu yana ilk kez kendi standı ve çok sayıda yeni ortak katılımcının yanı sıra Chengdu gibi bireysel şirketlerle temsil ediliyor. Ticari ziyaretçiler ayrıca tüm illeriyle temsil edilen Moğolistan, Malezya, Laos, Hong Kong, Tayvan, Vietnam ve Tayland’ın yanı sıra Bangkok Airways ve diğer birçok ülke ve bölgeyi de sabırsızlıkla bekleyebilirler.

Tamamen dolu olan 20 ve 21 numaralı salonların bu yıl tamamı Afrika tarafından işgal edildi. Salon 20, Mauritius ve Seyşeller ada uluslarının yanı sıra Fransa’nın denizaşırı Réunion departmanının stantlarının da bulunabileceği yerdir. Güçlü bir şekilde temsil edilen Güney Afrika’nın yanı sıra ilk kez daha geniş bir standa sahip olan Namibya ve Zambiya da burada yer alıyor. Salon 21’de São Tomé ve Principe , ITB Berlin’de ilk kez sahneye çıkıyor; bu yeni gelen, stantlarının boyutunu artıran Etiyopya, Uganda ve Ruanda ile birlikte sergileniyor.

Salon 3.1’de Kuzey Amerika , Kanada’nın yanı sıra birçok ortak katılımcı da dahil olmak üzere ABD tarafından temsil ediliyor. ITB Berlin, bu yıl Orta ve Güney Amerika’nın yanı sıra Karayipler’den gelen katılımcıların gösterdiği yoğun talepten de memnun. Salon 22a’da Dominika ve Cayman Adaları ilk kez kendi stantlarında temsil edilirken, Fransız Karayip adası Guadeloupe geri dönüşünü kutluyor. Salon 22b’de Meksika ve Belize daha büyük stantları işgal ederken, Salon 23a ve 23b’de Şili, Peru, Brezilya ve Venezüella’nın yer aldığı yerler bulunuyor. LATAM Havayolları da bu yıl yeniden sergileniyor.

Hızla Yükselen Mobilite, Gemi Seyahati ve Seyahat Teknolojisi segmentleri geniş yer kaplıyor
ITB Berlin 2024, birçok ulusal sergiye ev sahipliği yapmanın yanı sıra, Otelcilik ve Seyahat Teknolojisi segmentlerini temsil eden bireysel katılımcılara da önemli bir alan sağlıyor. Böylece Salon 9’da Accor, Hilton, Best Western, Meininger, Wyndham ve Deutsche Hospitality gibi otel zincirlerinin yanı sıra Booking.com, Airbnb, Expedia ve HomeToGo gibi büyük çevrimiçi platformlar yer alıyor. Hızla gelişen Mobilite segmentindeki sağlayıcılar arasında yeni gelen Mastercard Europe ve Holiday Pirates yer alıyor.

2023’te olduğu gibi Salon 25’te aralarında havayolları, tur ve kruvaziyer operatörlerinin de bulunduğu geniş bir katılımcı yelpazesi yer alıyor. Bunlar arasında Lufthansa, SunExpress, Eurowings, Air Canada, United Airlines ve Sky Team bulunmaktadır. Kruvaziyer endüstrisi, Salon 25’te Norveç Cruise Line, Royal Caribbean, Queen Voyages ve daha birçokları ile AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, Holland America ve Seabourn ile hub27’de AIDA ile yeniden güçlü bir şekilde temsil ediliyor. Salon 4.1’de Viking Cruises ve MSC Cruises potansiyel çalışanlar olarak sergileniyor. Bu, Walt Disney Company’nin ilk katılımı. Odak noktası Disney Cruise Lines ile kruvaziyer pazarıdır.

Salon 5.1, 6.1, 7.1c, 8.1 ve 10.1’de ‘Seyahat Teknolojisini Bir Sonraki Seviyeye Taşıyın’ sloganı benimseniyor. 30’dan fazla ülkeden katılımcılar, Travel Tech segmentinde ileriye dönük ürün ve fikirleri birlikte sergiliyor. Bunlar arasında Amadeus, Bewotec, Sabre, ICEX Expana, Business Ireland, Business France ve GIATA’nın yanı sıra Çin, HeyTrip ve Flightroutes gibi birçok şirket yer alıyor. Artık yeniden açılan Salon 10.1’de Sunnycars, Online Birds ve Booking Experts gibi şirketler ürün ve hizmetlerini sergiliyor. Ağırlıklı olarak konukseverliğe odaklanan olağanüstü sergi yelpazesi (aynı zamanda Salon 10.1’de), hevesli startup’lardan Oaky, Mews, DerbySoft, Cendyn, Cloudbeds ve Infor gibi sektörün ağır toplarına kadar uzanan bir yelpazedeki şirketler tarafından artırılıyor.

Culture Lounge’un yeni evi ve ITB MICE HUB’ın ilk çıkışı
Kültür turizmi sağlayıcılarının popüler segmenti olan Culture Lounge , yeniden hizmete açılan Salon 8.2’ye taşınıyor. Buradaki katılımcılar arasında Avrupa müzeleri, festivalleri, kültür bölgeleri ve vakıfları yer alıyor. Kendi stantlarıyla katılan yeni gelenler arasında Berlin TV Kulesi ve Paris’ten Tour Montparnasse ile Magnity , Bruges’deki Çikolata Müzesi ile Fascineum Deneyim Müzeleri ve Fransa’dan Kültür Alanları yer alıyor. Uzun süredir ortağımız olan SIMsKultur da yine fuarda yer alıyor. Salon 8.2 aynı zamanda temsil ettikleri destinasyonlara bakılmaksızın ITB Berlin’deki MICE sağlayıcılarına ev sahipliği yapan yeni ITB MICE HUB’ı da bulabileceğiniz yerdir. Salon, kültürel seyahat ve MICE segmentinin yanı sıra Business Travel ve ITB Blogger Üssü’nün de bulunduğu yerdir. İkincisinin sponsorluğunu bu yılki ITB Berlin’in Ev Sahibi Ülkesi olan Umman üstleniyor.

Salon 4.1’de dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar gençlik ve macera seyahatinin yanı sıra sorumlu turizme yönelik ürünlerini ve yeniliklerini sunuyorlar. Buradaki 50 katılımcı arasında RUF Jugendreisen , ATTA Macera Seyahati Ticaret Birliği ve WYSE Seyahat Konfederasyonu da yer alıyor ve bunlar aynı zamanda standlarında gençlik ve öğrenci seyahati üzerine atölye çalışmaları da düzenliyor. ITB Deniz Feneri Sahnesi’nde macera seyahati, sorumlu turizm ve kariyer konularında bilgilendirici açılış konuşmaları ve sunumlar yer alıyor. Salon 4.1’de, Mascontour tarafından desteklenen ITB Sürdürülebilirlik Salonu, ITB Berlin’de görücüye çıkışını kutlayan bir yeniliktir. Salon alanı, topluluğun rahat bir atmosferde buluşacağı ve turizmin geleceğine yönelik trendler, konseptler ve çözümler de dahil olmak üzere sürdürülebilirlik konularını tartışacağı yerdir.

Salon 4.1’de, Bundesagentur für Arbeit (Federal İş Ajansı) tarafından desteklenen ITB Kariyer Merkezi’ne uluslararası katılım 2023’tekinden bile daha yüksek. Almanya’dan ve yurt dışından yaklaşık 15 eğitim kurumu, kurslar ve eğitim fırsatları hakkında bireysel tavsiyeler sunuyor. Bunlar arasında Duale Hochschule Baden-Württemberg Ravensburg, EVBB – Avrupa Mesleki Eğitim Enstitüleri Birliği, Fachhochschule Westküste, Hochschule Heilbronn, Hochschule München, Hochschule Worms, HWR Berlin, IU Internationale Hochschule, MCI Management Center Innsbruck Internationale Hochschule, NHL gibi önde gelen kurumlar bulunmaktadır. Hogeschool, Otelcilik ve Turizm Yönetimi Okulu, Hong Kong Politeknik Üniversitesi ve EHL Otelcilik İşletme Okulu gibi yeni gelenler. İş fırsatları ve kariyer tavsiyesi arayanlar için Federal İş Ajansı’nın işe alım alanı, ziyaretçilerin büyük ve küçük şirketlerin İK yöneticileriyle birebir görüşmelerde aradıkları işi bulabilecekleri yerdir. rüyalar. İş başvurusu göndermeye ilişkin ipuçları ücretsiz olarak mevcuttur ve iş başvuruları için profesyonel fotoğraflar ücretsiz olarak yerinde edinilebilir. Federal İstihdam Ajansı ‘İş görgü kurallarına’ bir bakış sunacak ve bir ‘Kruvaziyer paneli: Kruvaziyer endüstrisinde kariyerler’e ev sahipliği yapacak. Yeni etkinlikler arasında, sekiz katılımcı şirketin 20’ye kadar genç yetenekli insanla buluşacağı Deniz Feneri Sahnesi’ndeki Genç Yetenek Hızında Ağ Oluşturma etkinliği yer alıyor.

Salon 3.1’de geniş bir sergi yelpazesiyle Tıp ve Sağlık Turizmi
Son yıllarda Tıp ve Sağlık Turizmi ITB Berlin’de önemli bir segment haline geldi. Bu, Hırvatistan Ticaret Odası’nın Medikal Turizm segmentinde ilk kez temsil edilmesi ve Slovenya’nın ilk kez Salon 3.1’deki Medikal ve Sağlık Pavilyonu’nda destekleyici bir ortak ve katılımcı olarak yer almasıdır. Düzenli olarak katılan ortaklar arasında uzun süredir Premium ortağı olan Barcelona Medical Destination’ın yanı sıra FIT Reisen , Arnavutluk’tan Gremi Klinik , HTI – Sağlık Turizmi Endüstrisi ve ESPA – Avrupa Spalar Birliği gibi diğer katılımcılar da yer alıyor. Medikal ve Sağlık Pavilyonunun resmi açılışı 5 Mart Salı günü saat 13.00’te gerçekleşecek ve ardından Hırvatistan, Slovenya ve Barselona’dan katılımcılar ve ortaklarla birlikte bir Medikal Medya Öğle Yemeği düzenlenecek.

Salon 4.1’deki LGBTQ+ Turizm Pavyonu, renkli stantlar, LGBTQ+ Turizm Eğitim Merkezi, LGBTQ+ Turizm Sahnesi ve tüm medya temsilcilerinin davet edildiği özel LGBTQ+ Medya Brunch’ıyla şu anda herhangi bir ticari fuardaki en geniş LGBTQ+ Turizm ürünlerini sergiliyor. . Choose Chicago, München Tourismus, IGLTA (Uluslararası Gay ve Lezbiyen Seyahat Birliği), GnetWork Buenos Aires ve TOMONTOUR gibi önemli katılımcılar geniş bir LGBTQ+ turizm ürünleri yelpazesi sunuyor. Turisme Comunitat Valenciana ve Vacaya bu yılın resmi ortakları.

HOME of LUXURY’de lüks seyahat segmenti
Marshall Haus’taki HOME of LUXURY, lüks seyahat katılımcılarının ve alıcılarının özel buluşma yeridir ve üç özel sergi alanına sahiptir: Bahçe, Yuva ve Galeri. Katılımcılar arasında Travel & Taste, Blancdenoir, Cullinan Belek, Hommage Hotels, Abercrombie & Kent Sri Lanka ve Fleesensee Hotel yer alıyor. Buyers Members Lounge, Connoisseur Circle gibi seçkin medya ortaklarının sponsor olduğu özel bir ağ oluşturma alanıdır. Medyayla Tanışın ve Alıcılarla Tanışın Kahvaltısı gibi açık ağ oluşturma formatları, görüş alışverişinde bulunma fırsatı sağlar.

ITB Buyers Circle Lounge bu yıl ilk kez Palais am Funkturm’un kuzey girişinde yer alıyor. ITB Berlin, alıcılardan yüksek talep görmeye devam ediyor; dünyanın her yerinden gelen yüksek kaliteli başvurular ve geniş ürün yelpazesi etkileyici. Bu yılki ITB Buyers Circle Lounge’un sponsorluğunu, etkinliğin Ev Sahibi Ülkesi olan Umman’dan Omran Group üstleniyor. 7 Mart Perşembe günü, popüler ITB Hızlı Ağ Oluşturma etkinliği geri dönecek ve ardından resmi olmayan ağ oluşturma etkinliği gerçekleştirilecek.

ITBxplore platformu, ITB uygulaması ve yeni toplantı seçenekleri
İyileştirilmiş planlama işlevleri ve kullanılabilirliği kontrol etme yeteneğinin yanı sıra Buyers Circle üyeleri için etiketleme yoluyla geliştirilmiş görünürlük, ITBxplore’u daha da kullanıcı dostu hale getiriyor. Fuarda iletişim bilgileri alışverişi için QR kod tarayıcısı ve ağ iletişimi için QR kod oluşturucusu ile ITB uygulaması etkileyici bir araçtır. Saatlik rezervasyonlar için Toplantı Küpü ve Hibrit Sahne gibi yeni öğeler, en güncel etkinlik seçeneklerine örnektir. Ziyaretçilerin buluşabileceği veya çalışabileceği, rezerve edilebilir toplantı masaları: İş Uyduları artık ek yiyecek-içecek seçenekleri sunuyor.

ITB Berlin ve ITB Berlin Konvansiyonu Hakkında
ITB Berlin 2024, 5 Mart Salı gününden 7 Mart Perşembe gününe kadar gerçekleşecek. ITB Berlin, 1966’dan bu yana Dünyanın Önde Gelen Seyahat Ticaret Fuarıdır. Önceki yıllarda olduğu gibi, uluslararası alanda büyük beğeni toplayan ITB Berlin Konvansiyonu, gösteriye paralel olarak Berlin Sergi Alanı’nda canlı bir etkinlik olarak gerçekleştirilecek. “Seyahat ve Turizmde Geçişe Öncülük Edin” başlığı altında. Birlikte.“ iş dünyasının, bilimin ve siyasetin önde gelen konuşmacıları, sektörün mevcut ve gelecekteki zorluklarını 4 aşamada toplam 17 temalı parça ve 24.000’den fazla katılımcıyla tartışacak.

Kaynak: ITB Berlin 2024’e dünyadan katılımcı akını oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın