Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonlar sonlandırılmalıdır.

0
2

KKTC CumhurbaÅŸkan Ersin Tatar, Almanya’nın BaÅŸkenti Berlin’de iletiÅŸim ve ulaşımın bu kadar kolaylaÅŸtığı bir dönemde Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların çaÄŸ diÅŸi olduÄŸunu söyledi.

ÖZKAN ALTINTAÅž- TÃœRKIYE TURIZMBERLÄ°N /ALMANYA – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskan Ersin Tatar, Almanya’nın BaÅŸkenti Berlin’de 2. Küresel Destinasyon DeÄŸiÅŸim Forumu toplantısına katıldı. Toplantıda konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Tatar, bütün zorluklara raÄŸmen farklı kültürlerin turizm konusunda bir araya gelerek etkileÅŸim saÄŸladıklarını belirtti. Ä°letiÅŸim ve ulaşımın bu kadar kolaylaÅŸtığı bir dönemdemde Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların çaÄŸ diÅŸi olduÄŸunu vurgulayan CumhurbaÅŸkanı Tatar, bunun bir an önce sonlandırılması gerektiÄŸine dikkat çekti.

TÃœRK Ä°ÅžADAMLARINDAN KKTC’YE DESTEKBerlin Ocak Hotel’de Ertaç Ocak’in konuÄŸu olarak KKTC Berlin Temsilcisi, Büyükelçi Beniz Uluer Kaymak ev sahipliÄŸinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskan Ersin Tatar onuruna düzenlenen yemeÄŸe KKTC BaÅŸbakan Yardımcısı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri AtaoÄŸlu’da katıldı.Yemekte Türkiye Cumhuriyeti Berlin BaÅŸkonsolosu Ä°lker Okan Åžanlı, Azerbaycan Berlin Büyükelçisi Nasimi Aghayev ile Almanya’da faaleiyette bulunan Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası – TD-IHK, Türk Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi-TDU temsilcileri yer aldı.

ALMANYA KIBRIS TÜRK HALKININ SESINE KULAK VERMELİCumhurbaşkanı Tatar, diplomasi ve diyaloğun önemine işaret ederek, Avrupa ve özellikle Almanya’nın Kıbrıs Türk Halkının sesine kulak vermesi gerektiğini söyledi.Cumhurbaşkanı Tatar, daha iyi bir gelecek için herkese adil ve tarafsız bir şekilde yaklaşılması gerektiğini, Kıbrıs için bunun olmasını temenni ettiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizmde daha iyi bir yere gelmesi için bir çok çalışma yürüttüğünü anlatan cumhurbaÅŸkanı Tatar, KKTC’nin önemli bir turizm destinasyonu olduÄŸuna dikkat çekti. CumhurbaÅŸkanı Tatar, “KKTC tarihi binaları, kumu, güneÅŸi ve el deÄŸmemis doÄŸası ile ilgi çeken bir destinasyondur” dedi. Kaynak: Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonlar sonlandırılmalıdır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın