Japonya’da yeni trenler yolcuları kanatsız uçuruyor

0
5

TOKYO — Japonya’da trenle seyahat etmek modern dünyamızın harikalarından biridir; ister Shinkansen kırsalında saatte 320 kilometreye (200 mph) varan hızlarla uçmak olsun, ister rahat bir bölgesel ekspres trende ( olarak bilinen) rahat bir bölgesel ekspres trende dinlenmek olsun. Japonya’da Sınırlı Ekspres trenleri) ya da ‘NeÅŸeli Tren’ günlük gezi gezisinde Japon kültürüne bir göz atmanın tadını çıkarın.
Japonya, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020-2022’nin büyük bölümünde kapalıyken, ülkenin trenlerine binmeyi kaçıran ziyaretçilere birçok yeni seçenek sunuluyor.

japonya,-tren.jpg

Yeni Nishi Kyushu Shinkansen Hattı sadece 66 kilometre uzunluğunda.
Nagasaki’yi Shinkansen (hızlı tren) ağının geri kalanına baÄŸlayan uzun zamandır üzerinde çalışılan yüksek hızlı hat, ÅŸimdi Takeo-Onsen’deki geçici sonuna doÄŸru ilerliyor. Daha önce yavaÅŸ geleneksel trenlerin hizmet verdiÄŸi Japonya’nın batısındaki engebeli kıyı bölgesinde artık toplam beÅŸ istasyon tamamlandı.

Artık bunların yerini, Kyushu Demiryolu Åžirketi’nin tasarım ortağı Mitooka Eiji tarafından tasarlanan, akıllı beyaz bir üniforma ve çarpıcı kabin iç mekanlarına sahip yepyeni N700S trenlerindeki Kamome (Japonca “martı” anlamına gelir) hizmetleri aldı. Her tren tutkunu için mutlaka gidilmesi gereken bir yolculuktur, özellikle de ona nasıl ulaÅŸacağınızdan dolayı.

japonya,-tren-004.jpgYerel politika, hattın geri kalanının henüz inÅŸa edilmediÄŸi anlamına geliyor. Bu arada yolcular platformu geçerek Japonya’nın geri kalanına, genellikle Shin-Tosu Shinkansen istasyonuna veya Fukuoka’daki Hakata istasyonuna baÄŸlanmak için Relay Kamome veya diÄŸer Sınırlı Ekspres trenlerinden birine geçerler.

Nagasaki’de yeni geliÅŸtirilen tren istasyonu, lezzetli yerel yemeklerin tadına bakabileceÄŸiniz yeni ve muhteÅŸem bir yemek ve alışveriÅŸ bölgesine sahiptir. Japonya’yı ziyaret eden Portekizli denizcilerin getirdiÄŸi tariflerden uyarlanan geleneksel Castella pastasını deneyin.

japonya,-tren-001.jpg

Kyushu Demiryolu Åžirketi’nin Ä°ki Yıldız 4047 adlı yeni gezi treninin içi.

Japonya’nın NeÅŸeli Trenleri – kültüre ve yerel spesiyalitelere odaklanan turistik gezi-günlük gezi trenleri – gezginler için bir zevktir. JR Kyushu, Nishi Kyushu Shinkansen’in açılışını kutlamak için Two Stars 4047 adında yeni bir NeÅŸeli Treni de baÅŸlattı.

Rotası Takeo-Onsen’den baÅŸlıyor ve kayalık koylar, koylar ve körfezlerin etrafından tırmanarak Nishi-Kyushu Shinkansen’deki Kamome servislerinin yerini aldığı eski Nagasaki Ana Hattını takip ediyor.

Adı, Joyful Train’in dönüştürüldüğü büyüleyici vintage vagonlardan geliyor – KiHa 40 ve KiHa 47 seti.

Kohoku’daki peronda indirime giren taze meyveleri ve atıştırmalıkları ya da Hizen-Hama istasyonunun bekleme odasındaki sake barı kaçırmayın; ayrıca trene binmek için alışveriÅŸ de yapabilirsiniz. Özel bir bento beslenme çantası seti de mevcuttur.

Kyushu aynı zamanda harika programlanmış uzun hafta sonu treni 36+3 ve caz müziÄŸi odaklı A-Train dahil olmak üzere Japonya’nın en güzel NeÅŸeli Tren rotalarından bazılarına da ev sahipliÄŸi yapmaktadır.

Son yıllarda kırsal rayları yıkayan fırtınalar nedeniyle birçok Kyushu Neşeli Tren tarifesi kesintiye uğradı. JR Kyushu web sitesinde dönüşlerini takip edin ve önceden rezervasyon yaptırın.

japonya,-tren-006.jpgOkayama: Yeni Sakubi Sakura gezi treni

Osaka’nın batısındaki daÄŸlık bölgede, JR West’in yeni parlak pembe Sakubi Sakura treni, Okayama’dan kuzeye, Tsuyama yakınlarındaki kaplıca bölgesine doÄŸru ilerliyor.

Trenin kendisi, bölgede 40 yıldan fazla hizmet vermiş, atmosferik eski bir KiHa 40 vagonudur ve içi vintage yeşil ve ahşap rengindedir; trenin içindeyken pembe aşırı yük yoktur.

Cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri çalışan tren, kırlarda yürürken tadını çıkarabileceğiniz özel öğle yemeği kutuları ve tatlı setleri sunuyor.

japonya,-tren-005.jpgTokyo’dan Nikko/Kinugawa’ya: Yeni Sınırlı Ekspres Spacia X N100 trenleri

Özel tren hattı Tobu Demiryolu’ndan gelen bir dizi yeni N100 treni olan “Sınırlı Ekspres Spacia X” bu Temmuz ayında raylara çıkacak. Trenin önündeki Kokpit Süiti, özel bölmeler, Cockpit Lounge kafe alanı, yarı özel Kutu Koltuklar, daha geniÅŸ Premium Koltuklar ve standart koltuklar olmak üzere altı ayrı oturma seçeneÄŸi sunacak.

Tokyo’daki Asakusa istasyonu ile Tochigi vilayetindeki Nikko ve Kinugawa Onsen ÅŸehirleri arasında çalışan bu yeni trenler, metropolün kuzeyindeki kırsal bölgede bir mola vermek için Tokyo’dan kaçmayı bir zorunluluk haline getirecek gibi görünüyor.

Nagano/Yamanashi: Yeni Yüksek Raylı 1375 Neşeli Tren

japonya,-tren-002.jpgHigh Rail, astronomi temalı olup, içinde bir mini planetaryum bulunuyor

Geçen yılın sonunda tanıtılan JR East’in en yeni NeÅŸeli Treni, Hokuriku Shinkansen hattı üzerinde, Tokyo’nun bir saatten biraz fazla kuzeybatısında, Nagano ve Yamanashi vilayetlerinin daÄŸlarında bulunuyor.

Ãœlkenin en yüksek demiryolu hattı olan kırsal Koumi Hattı üzerinde Japon Alpleri’ne tırmanan Yüksek Raylı Sistem, astronomi temalı olup, üzerinde bir mini planetaryum bulunmaktadır. Kobuchizawa ve Komoro istasyonları arasındaki akÅŸam koÅŸusunda, Japonya’nın en yüksek istasyonu ve Nobeyama teleskop gözlemevine ev sahipliÄŸi yapan Nobeyama’da 50 dakikalık yıldız izleme deneyimi yaÅŸanıyor.

JR East bölgesi daha birçok muhteÅŸem NeÅŸeli Tren gezisi sunmaktadır. Takasaki’den (SL Gunma – SL, buharlı lokomotifin kısaltmasıdır) ve Niigata ile Aizu-Wakamatsu (SL Banetsu Monogatari) arasındaki buharlı tren yolculukları özellikle keyiflidir. Ä°kincisi, fırtınanın ardından rayların silinmesinin ardından ne yazık ki AÄŸustos 2022’den bu yana askıya alındı, ancak hattın onarılması için çalışmaların devam ettiÄŸi bildiriliyor.

japonya,-tren-003.jpgHokkaido: Fuyu-no-Shitsugen buharlı trenindeki yeni vagonlar

KuÅŸ gözlemcileri ve doÄŸa tutkunları, Japonya’nın sembollerinden biri olan nesli tükenmekte olan kırmızı taçlı turnaya ev sahipliÄŸi yapan Kushiro Shitsugen sulak alanlarını tanıyacaktır. Japonya’nın en kuzeydoÄŸusundaki Hokkaido adasında bulunan Fuyu-no-Shitsugen treni, kış aylarında bu milli parkın içinden retro tarzıyla geçiyor.

Ä°ki vagonun 2022’de yenilenmesiyle tren artık yeni manzaralı Tancho Arabaları sunuyor. Bir tarafta koltuklar sulak alanlara bakıyor, diÄŸer tarafta yükseltilmiÅŸ koltuklar var ve bu da trenin diÄŸer tarafındaki yolcuların baÅŸlarının üzerinden bir görüş saÄŸlıyor.

Kaynak: Japonya’da yeni trenler yolcuları kanatsız uçuruyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın