Konya’da aynı anda 15 obruk oluÅŸtu..!

0
3

Ä°lçeye baÄŸlı Gökhüyük Mahallesi’nde ÇarÅŸamba Çayı TavÅŸanköprü mevkisinde yaklaşık 6 metre çapında ve 10 metre derinliÄŸindeki obruÄŸu görenler durumu muhtara bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, obruk çevresinde güvenlik önlemi aldı. Mahalle Muhtarı Mustafa Çömlekçi, bölgede daha önce obruk oluşumuna rastlamadıklarını söyledi.

HEPSÄ° 5-6 SAATTE OLUÅžTU

Çömlekçi “Burası iki gün önce akÅŸam saat 22.00’de oluÅŸtu. Görenler haber etti. Tahminimce 10 metre derinliÄŸinde 6 metre geniÅŸliÄŸinde, daha önce böyle bir ÅŸey hiç yaÅŸanmamıştı. Çevre köyde de aynı gün 5-6 saat sonrasında 14 tane oldu. Yetkilere bilgi verdik. Devlet Su iÅŸleri, Ova Sulama BirliÄŸi yetkilileri, belediye baÅŸkanı geldi çalışmalar baÅŸladı. Tabandan baÅŸlayarak taÅŸla kille dolduracaklar, beton dökülecek kapatılacak” dedi.

Öte yandan Gökhüyük’e 5 kilometre uzaklıktaki DoÄŸanlı Mahallesi’nde de eÅŸ zamanlı 14 obruk oluÅŸtuÄŸu tespit edildi.

DoÄŸanlı Mahallesi sakini Yusuf Taktak, “Ben 70 yaşındayım daha önce hayatımda yöremizde böyle bir ÅŸey görmedim” diye konuÅŸtu.

“YER ALTINDAKÄ° BOÅžLUKLAR HAREKET ETMÄ°Åž”

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, ortaya çıkan obruklar için şunları söyledi:

“Kurak geçen bir kış dönemi vardı. Orası zaten öteden beri güneyden gelen suyu ileten bir hat. Su hattı olarak ıslah edilmiÅŸ ÇarÅŸamba kanalı. Orada yer altında ‘insuyu formasyonu’ adı verilen, çözülebilir nitelikte kayaların olduÄŸu birim var.

– Onun üzerinde çayın getirmiÅŸ olduÄŸu gerçek tutturulmuÅŸ malzeme var. Bu malzemenin olduÄŸu yerdeki yüzey yarıkları su geliÅŸiyle beraber geniÅŸleyip aÅŸağıdaki boÅŸlukları hareket ettirmiÅŸ.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın