Leylekler için elektrik direklerine yapay yuvalar yerleştirildi.

0
0

Her yıl Afrika kıtasından Saraydüzü ilçesindeki Cuma Ovası’na gelen leyleklerin burada kaldıkları sürede daha rahat ortamda yaÅŸamlarını sürdürmeleri için bölgede çeÅŸitli çalışmalar yürütülüyor.

“Cuma Ovası’nda Leylek Popülasyonunun AraÅŸtırılması Projesi” kapsamında da bölge halkının bilgilendirilmesinin yanı sıra leylekler için elektrik direklerine yapay yuvalar yerleÅŸtiriliyor.

Proje koordinatörü ve Saraydüzü Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Okur, leyleklerin bu yıl da Cuma Ovası’na gelmeye baÅŸladıklarını söyledi.

Leylekler için ovada bazı noktalardaki elektrik direklerine yapay platformlar yerleÅŸtirildiÄŸini belirten Okur, “Ovadaki 4 köyde 27 noktaya yapay platformlar yerleÅŸtirildi. Böylece hem leylekler ile yavruların hayatı güvence altına alınmış hem de elektrik hatlarında oluÅŸacak sıkıntılar giderilmiÅŸ olacak. 2023 yılında 5 yuvaya yapay platform yerleÅŸtirilmiÅŸ ve bu yuvalardan 10 yavru uçmayı baÅŸarmıştı. 2024 yılında ise 27 yuvaya yapay platform yerleÅŸtirilmiÅŸtir. Bu yıl içinde bu yuvalardaki yavru sayıları da tespit edilecektir.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın