Almanya, Ä°spanya ve Ä°talya’dan ‘vize’ açıklaması.

0
3

Türkiye’de 2022 yılında baÅŸlayan ve bugün kangren haline gelen vize sorunu hala devam ediyor. Gündeme gelen “Türk vatandaÅŸlarına vize baÅŸvurularının kapatıldığı” haberlerinin ardından Ankara’daki Almanya, Ä°spanya ve Ä°talya Büyükelçiliklerinden yapılan açıklamada, Türk vatandaÅŸlarına yönelik vize politikalarında deÄŸiÅŸiklik olmadığı ve vize baÅŸvuruları almaya devam ettikleri belirtildi.

GeçtiÄŸimiz günlerde Türk vatandaÅŸlarının vize baÅŸvuru iÅŸlemlerinin askıya alındığı iddialarına iliÅŸkin Almanya, Ä°spanya ve Ä°talya’nın Ankara’daki misyonlarından açıklama geldi.

Açıklamada, Türk vatandaşlarına yönelik vize politikalarında değişiklik olmadığı ve vize başvuruları almaya devam ettikleri belirtildi.

Ankara’daki Almanya BüyükelçiliÄŸi kaynakları, son haftalarda vize politikasında herhangi bir deÄŸiÅŸiklik yapılmadığını ve mart ayında baÅŸlatılan baÅŸvuru sisteminin hala aktif olduÄŸunu ifade etti. Almanya’nın Ankara, Ä°stanbul ve Ä°zmir’deki temsilciliklerinin, yeni randevu uygulamasını sürdürdüğü ve vize baÅŸvurularını almaya devam ettiÄŸi vurgulandı.

Büyükelçiliğin X sosyal medya paylaşımında, bu sistemin tüm başvuru sahiplerine vize randevusu için kolayca kaydolma fırsatı sunduğu ifade edilerek çok fazla vize başvurusu olması nedeniyle dış temsilciliğe ve vize türüne bağlı olarak bekleme sürelerinin birkaç hafta ya da birkaç ay gibi farklılık gösterebildiği kaydedildi.

‘YENÄ° RANDEVULAR YAKINDA AÇILACAK’
Ä°spanya’nın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu kaynakları da Türk vatandaÅŸları için vize hizmetlerinin askıya alınmadığını ve her gün vize verilmeye devam edildiÄŸini belirtti. Mayıs ayı için randevuların dolu olduÄŸu ancak yeni randevuların haziran için yakında açılacağı aktarıldı.

Ä°talya’nın Ankara BüyükelçiliÄŸi kaynakları da mayıs ayında diplomatik temsilciliklerinin vize talepleri üzerine çalışmalarına devam ettiÄŸini ve vize baÅŸvurularının kapatılmadığını ifade etti. Randevuların ay bazında açıldığı ve haziran ayı için randevuların yakında açılacağı belirtildi.

Diplomatik kaynaklar tarafından yapılan açıklamalarda, bazı yayın organlarında yer alan “Türk vatandaÅŸlarına vize baÅŸvurularının kapatıldığı” ÅŸeklindeki haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığı ve vize baÅŸvurularının devam ettiÄŸi vurgulandı. YoÄŸunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarkabildiÄŸi ancak baÅŸvuruların kapatılmadığı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın