Lufthansa grevi ikinci kez hava ulaşımını vurdu

0
4

Alman havayolu Lufthansa’nın personelleri bu ayki ikinci grevlerinde iÅŸten ayrıldılar. ÇarÅŸamba günü yerel saatle 07.10’a kadar sürecek olan eylemden 100 binden fazla yolcunun etkileneceÄŸi belirtildi.
Alman havayolu Lufthansa’nın personelleri bu ayki ikinci grevlerinde iÅŸten ayrıldılar ve ÇarÅŸamba günü devam edecek ücret görüşmeleri üzerindeki baskıyı artırdılar.
Reuters’ta yer alan habere göre yetkililer, ÇarÅŸamba günü yerel saatle 07.10’a kadar sürecek olan eylemden 100 binden fazla yolcunun etkileneceÄŸini söyledi.
Lufthansa, ülkenin en büyük merkezi Frankfurt’un yanı sıra Münih, Hamburg, Berlin, Düsseldorf, Köln ve Stuttgart’ın da aralarında bulunduÄŸu etkilenen havalimanlarında tarifeli uçuÅŸların yalnızca yüzde 10-20’sini gerçekleÅŸtirebileceÄŸini söyledi.

HAFTANIN İLK UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya, yüksek enflasyonla karşı karşıya kalan işçiler daha fazla ücret talep ederken, hava yolculuÄŸunu, demiryollarını ve toplu taşımayı etkileyen ülke çapında bir dizi grevle sarsıldı. Dün akÅŸam planan ilk uçuÅŸlar iptal edildi.
Lufthansa’daki son grev, havayolunun geçtiÄŸimiz hafta yaklaşık 25 bin yer personeli için yeni bir ücret teklifi sunmasının ardından geldi. İşçi sendikası Verdi, teklifi “açıkça antisosyal” olarak nitelendirdi.
XVerdi, 12 aylık bir süre boyunca yüzde 12,5 veya ayda en az 500 euro daha fazla ücret artışının yanı sıra enflasyonu dengelemek için tek seferlik 3 bin euro ödeme talep ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın