SaÄŸlık Bakanı Koca’dan “diyabet sensörü” açıklaması: “Ä°lk aÅŸaması tamamlandı”

0
1

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin’de yaptığı açıklamada “diyabet sensörü” ile ilgili detayları paylaÅŸtı. Koca, “Bizim yapmak istediÄŸimiz bu sensörü yerlileÅŸtirmek. YerlileÅŸtirmeyle ilgili önemli bir mesafe alındı, ilk aÅŸaması da tamamlandı. Pilot üretime geçilmek üzere klinik çalışma safhasına gelindi” dedi.

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, diyabet sensörüne iliÅŸkin “Bizim yapmak istediÄŸimiz bu sensörü yerlileÅŸtirmek. YerlileÅŸtirmeyle ilgili önemli bir mesafe alındı, ilk aÅŸaması da tamamlandı” dedi.

Bu sırada Bakan Koca ile görüşen bir yurttaş, oğlu için diyabet sensörü talebinde bulundu.

Bunun üzerine Koca, “Bizim yapmak istediÄŸimiz bu sensörü yerlileÅŸtirmek. YerlileÅŸtirmeyle ilgili önemli bir mesafe alındı. Açıklamadım, burada ilk kez söylüyorum, ilk aÅŸaması da tamamlandı. Pilot üretime geçilmek üzere klinik çalışma safhasına gelindi. Çok uzamayacak. Bütün çocuklarımıza, özellikle insülin kullanan tip 1 diyabetlilerin hepsine vermek istiyoruz ama yerli olanları” diye konuÅŸtu.

Bakan Koca daha sonra Mardin Artuklu Ãœniversitesi yerleÅŸkesinde yapımı süren ÅŸehir hastanesi inÅŸaatında incelemelerde bulundu, Ä°l SaÄŸlık Müdürü Saffet Yavuz’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın