Schengen vizesi krizi büyüyor: Ä°ÅŸte Türkiye’ye en çok ret veren ülkeler…

0
2

Türk vatandaÅŸları Schengen vizesi almak için adeta çile çekiyor. Avrupa Komisyonu’nun resmi verilerine göre, Türkiye’den yapılan Schengen vize baÅŸvurularında reddedilme oranı 2023 yılında bir önceki yıla göre artış gösterdi. 2022’de yüzde 15.5 olan ret oranı, 2023’te yüzde 16.1’e yükseldi. Türkiye’ye en çok ret veren ülkeler arasında ilk sırayı yüzde 42.5 oranla Estonya aldı. Estonya’yı ise yüzde 39.40 oranla Danimarka takip etti.

Türkiye son yıllarda vize retleriyle gündeme geliyor. Schengen vize baÅŸvurularında ret oranları yükseliÅŸine devam ediyor. Avrupa Komisyonu’nun verilerine göre 2023 yılında ret oranı yüzde 16.1’e çıkarak 2022’ye kıyasla artış gösterdi.

Ancak artan başvurulara rağmen red oranlarının yükselmesi, başvuru sahiplerinin vize alma sürecinde karşılaştıkları zorlukları gözler önüne seriyor. Vize başvuru süreçlerinin karmaşıklığı ve gerekli belgelerin eksiksiz sunulması konusundaki sıkı denetimler, ret oranlarının artmasında etkili oluyor.

VÄ°ZE RED ORANLARI NEDEN YÃœKSEK?
Uzmanlar, vize reddi oranlarının yüksek olmasının nedenlerini; başvuru sahiplerinin mali durumlarının yetersiz görülmesi, seyahat amacının net olmaması ve gerekli belgelerin eksik veya hatalı sunulması olarak sıralıyor. Ayrıca, bazı ülkelerin güvenlik endişeleri de vize ret oranlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?
Yüksek vize Ret oranları, Türk vatandaÅŸlarının Avrupa’ya seyahat etmekte yaÅŸadığı zorlukları artırıyor. Seyahat planlarını gerçekleÅŸtiremeyen vatandaÅŸlar, hem maddi hem de manevi anlamda olumsuz etkileniyor.

TÃœRKÄ°YE’YE EN ÇOK RED VEREN ÃœLKE ESTONYA
Türkiye’den gelen baÅŸvuruların reddedilme oranının en yüksek olduÄŸu ülke Estonya olarak kaydedildi. Estonya’nın Ankara TemsilciliÄŸi, 1744 baÅŸvurunun 741’ini reddetti. Bu ortaya yüzde 42.5’lik bir ret oranı çıkardı. Estonya’nın Ankara TemsilciliÄŸi, 1744 baÅŸvurunun 741’ini reddetti. Bu ortaya yüzde 42.5’lik bir ret oranı çıkardı.

İşte en çok ret veren ülkeler:

Estonya Ankara TemsilciliÄŸi – Yüzde 42.5
Danimarka Ankara Temsilciliği- Yüzde 39.40
Yunanistan Ankara TemsilciliÄŸi – Yüzde 38.5
Ä°spanya Ankara TemsilciliÄŸi – Yüzde 31.09
Belçika Ä°stanbul KonsolosluÄŸu – Yüzde 27.5
Almanya Ankara TemsilciliÄŸi – Yüzde 27.1
Çekya Ä°stanbul KonsolosluÄŸu – Yüzde 23.5
Macaristan Ankara TemsilciliÄŸi – Yüzde 22.9
Hırvatistan Ä°stanbul KonsolosluÄŸu – Yüzde 22.4
Almanya Ä°stanbul KonsolosluÄŸu – Yüzde 21.5

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın