Scholz’dan AB zirvesi sonrası Türkiye açıklaması: Mülteci mutabakatı karşılığında Türklere vize kolaylığı

0
2

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB liderler zirvesinin ardından Türkiye ile yeniden yoğunlaştırılacak mülteci mutabakatı müzakereleri ve Türk vatandaşları için vize kolaylıkları hakkında açıklamalar yaptı.

Brüksel’de düzenlenen Avrupa BirliÄŸi (AB) devlet ve hükümet baÅŸkanları zirvesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Almanya BaÅŸbakanı Olaf Scholz, Türkiye ile olan iliÅŸkiler ve mülteci anlaÅŸması üzerine deÄŸerlendirmelerde bulundu.

BaÅŸbakan Scholz, AB’nin Türkiye ile olan mülteci mutabakatını güncelleme yönünde çalışmalar yaptığını ve bu konuda müzakereleri yoÄŸunlaÅŸtırmayı planladıklarını belirtti. Türkiye’nin stratejik bir ortak olarak önemini vurgulayan Scholz, “Türkiye her zaman kolay bir ortak olmasa da, pek çok konuda iÅŸ birliÄŸi yapmamız gereken önemli bir stratejik ortaktır” dedi.

VÄ°ZE KOLAYLIÄžI MÃœZAKERELERÄ°
Scholz, Almanya’nın AB Zirvesi’nde Türk vatandaÅŸları için vize kolaylıkları saÄŸlanması konusunda öncü bir rol üstlendiÄŸini ifade etti. AB Komisyonu’nun göç anlaÅŸması çerçevesinde bu yönde müzakereler yürütmesi için destek verildiÄŸini söyleyen Scholz, “Ä°yi bir iÅŸ birliÄŸi her iki tarafın da çıkarına olacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

AB VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN GELECEĞİ
Zirve sonrası yayımlanan sonuç bildirgesinde, Türkiye ile son yıllarda gerilen iliÅŸkilerin iyileÅŸtirilmesi gerektiÄŸi vurgulandı. Bildirgede, iliÅŸkilerin geleceÄŸinin Ankara’nın sergileyeceÄŸi yapıcı tavra baÄŸlı olacağı belirtildi. Scholz bu konuda, Türkiye ile geleceÄŸe yönelik olumlu bir perspektifin ÅŸart olduÄŸunu dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın