Skal Marmara, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı

0
569

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’cı yıldönümü Türk bayrakları sallanarak, İzmir Marşı söylenerek ve İstiklal Marşı ile saygı duruşunda bulunarak kutlandı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Skal Marmara’nın Grand Yavuz Otel’de Skal Marmara Başkanı Mert Okan ve otelin sahibi Ahmet Yavuz’un ev sahipliğinde erken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’cı yıldönümü Türk bayrakları sallanarak, İzmir Marşı söylenerek ve İstiklal Marşı ile saygı duruşunda bulunarak kutlandı.

TÜRK BAYRAKLARI VE ATATÜRK POSTERLERİ
Grand Yavuz Otel’in Marmara Denizi manzaralı teras restoranının duvarları Skal Marmara Genel Sekreteri Merih Kırlı’nın hazırladığı mizansenle donatıldı. Duvarlar Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve Skal Marmara’nın yunus amblemli bayrakları ile süslendi.
Konuklar ellerinde üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan Türk bayrakları ile marşlar söyleyerek salona girdiler. Yerlerine oturmadan önce marşlar ve İstiklal Marşı’nı söyleyerek büyük önder Atatürk’e olan sevgilerini belirtirken “Yaşasın Demokrası, Yaşasın Cumhuriyet” dediler.

HAMSİ TAVA SÜRPRİZİ
Daha sonra konuklar otelin usta mutfak yönetiminin sunduğu serpme mezeler, ıspanaklı mantarlı krep, mevsim salatası eşliğinde yemeğe oturdular. Skal Marmara Başkanı Mert Okan, Skal Türkiye Federasyonu Genel sekreteri, Skal marmara eski Başkanı Orhon Atameriç’in talebi üzerine hem köfte hem de hamsi tava yaptırdığını söyledi. Herkes lezzetinden tercih yapamadı. Hem köfteyi hem de hamsi tavayı yiyerek lezzetin doruğuna çıktı. Daha sonra kalbura bastı, fırın sütlaç ikram edildi. Böylece Skal Marmara 29 Ekim Cumhuriyet Bayanı’nı erkenden kutlarken yeniden birlikte olmanın keyfini yaşadı

ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILIYOR
Skal Marmara Başkanı Mert Okan, Skal Marmara’nın sosyal sorumluluk projesini sürdürdüklerini belirterek engellilere tekerlekli sandalye dağıtımına devam ettiklerini belirterek Vize’de yaşlı iki engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verdiklerini söyledi.

29 EKİM MONDROS’A TOKATTIR
Skal Marmara Başkanı Mert Okan, Atatürk’ün Cumhuriyet Bayramı için 29 Ekim tarihini 30 Ekim’de imzalanan ve Türkiye’yi itilaf devletlerine teslim eden Mondros Mütarekesi’ne “batı ülkelerine tokat” amacını taşıdığını belirterek anlamını şöyle anlattı:
“Mondros Mütarekesi veya Ateşkes Anlaşması, I. Dünya Savaşı sonunda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında Limni adasının Mondros Limanı’nda demirli Agamemnon zırhlısında 30 Ekim 1918 akşamı imzalanmıştı. Anlaşma Osmanlı devletinin daha barış antlaşması bile beklenilmeden işgal devletlerince parçalanıp paylaşılacağının göstergesi olmuştu.

FAHRETTIN ALTAY PAŞA’’YA ANLATTı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tanihi, Atatürk’ün 30 Ekim’de imzalanan, Osmanlı’nın sonu, İngiliz işgali, parçalanma ve çöküşe yol açan Mondros Mütarekesi’ne karşı 5 yıl sonra Cumhuriyet’i ilan ederek attığı tokat olmuştur.

Kaynak: Skal Marmara, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın