Sokak hayvanlarına mama denilerek bağış toplanıyordu! O paralar sokak hayvanlarına değil, dernek kasalarına gidiyormuş

0
5

Sokak hayvanlarına mama denilerek bağış toplanıyordu! O paralar sokak hayvanlarına değil, dernek kasalarına gidiyormuş
Sokak hayvanlarına mama denilerek bağış topluyorlardı! O paralar meÄŸer sokak hayvanlarına deÄŸil, derneklerin kasasına gidiyormuÅŸ! MASAK, raporlayarak deÅŸifre etti…

Mali Suçları AraÅŸtırma Kurulu BaÅŸkanlığı (MASAK) tarafından yayımlanan rapor, sokak hayvanlarına yönelik faaliyetler yürüten sivil toplum kuruluÅŸlarının (STK) finansal akışını mercek altına aldı. 2021-2024 yılları arasında en çok bağış toplayan 21 derneÄŸin toplamda 205 milyon TL’yi kasalarına koyduÄŸu tespit edildi.

TBMM’DE KANUN TEKLİFİ GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Ankara Barosu'nda 'sokak hayvanları' düzenlemesi için 'vakum etkisi' uyarısı - Ankara Haberleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve KöyiÅŸleri Komisyonu, sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda deÄŸiÅŸiklik öngören kanun teklifini tartışmaya devam ederken, MASAK’ın yayımladığı rapor dikkat çekti. Bu rapor, sokak hayvanları için faaliyet gösteren STK’lar ve bu faaliyetlerle baÄŸlantılı ticari yapıların iç yüzünü ortaya koyuyor.

FİNANSAL HACİM VE BAĞIŞ TRAFİĞİ İNCELENDİ

Sokak Hayvanlarını Besleme - Gönüllüyüz BİZ

MASAK’ın raporuna göre, hayvanseverlik adı altında kurulan bazı STK’lar, mama üreten firmalar, petshoplar ve veterinerlik ÅŸirketlerinin de dahil olduÄŸu sektörün finansal hacmi 460 milyar TL’yi buluyor. Raporda, 7 binden fazla kiÅŸi ve bin 500’den fazla firmanın para trafiÄŸi incelendi. Ayrıca, hayvan maması üretimi ve ticareti yapan birçok iÅŸletmenin STK’larla üyelik ve yöneticilik iliÅŸkisi içerisinde olduÄŸu belirlendi.

BAĞIŞLAR GERÇEK AMACINA ULAŞMIYOR

Raporda, sokak hayvanları için toplanan bağışların büyük bir kısmının aslında hayvanlara deÄŸil, bu bağışları organize eden ÅŸirketlere aktarıldığı ortaya kondu. 2022-2023 yıllarında kurulan bazı petshopların doÄŸrudan hayvansever STK’ların kontrolünde faaliyet gösterdiÄŸi belirtildi. En çok bağış toplayan 21 derneÄŸin 2021-2024 yılları arasında kasalarına giren 205 milyon TL’nin büyük kısmının mama yerine ÅŸahsi hesaplara aktarıldığı kaydedildi. Ayrıca, 11 derneÄŸin gözetiminde yürütülen tahkikatta 67 milyon TL’den fazla suç geliri tespit edildi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (IHA)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın