THY Do&Co’dan aldığı yalıları satışa çıkardı

0
424

THY’nin ikram şirketi DO&CO anlaşmasıyla devraldığı  Boğaz’daki tarihi Fehime Sultan ve Halime Sultan yalıları da lüks otel projesiyle birlikte satışa çıkıyor.

İSTANBUL- THY’nin ikram şirketi DO&CO anlaşmasıyla devraldığı  Boğaz’daki tarihi Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları da lüks otel projesiyle birlikte satışa çıkıyor.
Gelişmeler hakkında bilgi veren THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Boğaz’daki yerimizi satmak için yabancılarla görüşüyoruz, talipleri var. Duran varlıkları nakde çevirmek önceliğimiz”

YENİ GENEL MÜDÜRLÜK BİNASI BEKLEMEDE

Yeni bir genel müdürlük binası için acelemiz yok, yeni maliyet yapısını sağlıklı oluşturmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘THY KATARLILARA SATILACAK’ İDDİASI KOMİK’
Türk Hava Yolları‘nın Katarlılara satılacağı iddiaları da sorulan İlker Aycı bu konuda şu cevabı verdi: Biz Katarlılar (Qatar Airways) ile iki büyük ve kaliteli havayolu olarak birbirimizle rekabet eden şirketleriz. Bunu iddia etmek Real Madrid’in
Barcelona’ya satılacağını iddia etmek gibi bir şey.  Ya da havacılıkta Boeing’in Airbus’a satılması gerçek olabilir mi?… Bu nedenle de gerçekten çok saçma ve gerçek dışı bir dedikodu”

FEHİME VE HATİCE SULTAN YALILARI
Ortaköy Camii’nden sonra devam eden sahil yolundaki yalılardan biri. Gazi Osman Paşa Yalısı olarak da biliniyor. Plevne Savaşı kahramanı Paşa’ya 1883’te II. Abdülhamid’in hediyesi. Oğlu Kemaleddin Paşa, Sultan’ın kızı Naime Sultan’la evlenince sultanın adıyla anılmış. Daha sonra 1901’de Sultan V. Murad’ın kızı Fehime Sultan’a hediye edilince bu sefer onun adıyla anılmaya başlanan yalı, 2003’te yanana kadar ortaokul olarak kullanılmış. Yanındaki yeşil renkli yalı ise Fehime Sultan’ın kardeşi Hatice Sultan’ın adını taşıyor. Torunu, gazeteci Kenize Murad’ın “Saraydan Sürgüne” adlı kitabına göre; Hatice Sultan, babasıyla amcası II. Abdülhamid’in arasındaki çekişme yüzünden amcasının müdahalesiyle 31 yaşına kadar evlenememiş. II. Abdülhamid kendisini çirkin bir adamla evlendirince, intikam almak amacıyla II. Abdülhamid’in damadı Kemaleddin Paşa ile beraber olmuş. Bina uzun yıllar yetimhane, ilkokul ve spor kulübü olarak kullanıldı. Yalılar, THY ve DO&CO ortaklığıyla restore edildikten sonra şimdi butik Ortaköy Oteli adıyla hizmet veriyor.

Kaynak: THY Do&Co’dan aldığı yalıları satışa çıkardı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın