TOKİ taksitlerinin artış oranı belli oldu..!

0
1

TOKÄ° taksitlerinin artış oranı yüzde 24 olarak belirlendi. Yeni taksit oranını duyuran Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum, “Biliyorsunuz, TOKÄ° aylık taksitlerini memur maaÅŸ artışına göre düzenliyorduk. Ama bu kez TÃœFE oranını referans aldık” diye konuÅŸtu.

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut Ä°daresi BaÅŸkanlığı (TOKÄ°) konut ödemelerinin Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÃœFE) göre hesaplanmasıyla artış oranlarını yüzde 24 olarak belirlediklerini bildirdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce kişiyi ilgilendiren önemli bir haberinin olduğunu belirtti.

Kurum, “Biliyorsunuz, TOKÄ° aylık taksitlerini memur maaÅŸ artışına göre düzenliyorduk. Ama bu kez TÃœFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı saÄŸlamış olduk. Hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın