Konut yasası sayesinde otelde beş yıl bedava yaşadı

0
4
NEW YORK – New York’lu bir adam, beş yıl boyunca, belirsiz bir yerel konut yasasını istismar ederek Manhattan’ın simgesel bir otelinde kira ödemeden yaşamayı başardı.

Ancak savcılar bu hafta Mickey Barreto’nun tüm New Yorker Oteli binasının sahibi olduğunu iddia eden evrakları sunarak çok ileri gittiğini ve başka bir kiracıdan kira talep etmeye çalıştığını söyledi.

Çarşamba günü tutuklandı ve sahte mülk kayıtları sunmakla suçlandı. Ancak 48 yaşındaki Barreto, erkek arkadaşının evine silahlar ve kurşun geçirmez kalkanlarla polis geldiğinde şaşırdığını söylüyor. Ona göre bu bir ceza davası değil, bir hukuk davası olmalıdır.

Barreto, erkek arkadaşına şunları söylediğini hatırladı: “‘Ah, kadın memurları görene kadar Sevgililer Günü’nde ilişkiyi canlandırmak için bir şeyler yaptığını sanıyordum’ dedim.”

mickey-barreto-001.jpg
Merkezdeki New Yorker Oteli, 8 Kasım 2013’te New York’ta görülüyor. New York City konut yasasını kullanarak ikonik otelde kira ödemeden yaşamayı başaran bir adam, kendisine ait olduğunu iddia ettikten sonra dolandırıcılıkla suçlandı.

Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg yaptığı açıklamada, “İddia edildiği gibi, Mickey Barreto defalarca ve sahtekarlıkla şehrin en ikonik yerlerinden biri olan New Yorker Oteli’nin sahibi olduğunu iddia etti” dedi.

Barreto’nun oteldeki ikameti, 1969’dan önce inşa edilmiş binalarda bireysel odalarda yaşayan kiracılara altı aylık kira talep etme hakkı veren New York City’nin Kira İstikrar Kanunu’nu ilk öğrendiği 2018 yılına kadar uzanıyor. Gece için otelde bir oda satın alan Barreto, kendisinin aslında bir kiracı olduğuna karar verdi.

Ancak otelden kiralama talebinde bulununca derhal tahliye edildi.

Barreto, oteli 1976’da satın alan Dünya Hıristiyanlığının Birleşmesi için Kutsal Ruh Derneği’ne dava açtı. Bir hakimin ilk reddine rağmen dava eyalet Yüksek Mahkemesine taşındı. Sonunda Barreto, binanın sahiplerinin duruşmaya gelmemesi nedeniyle temyiz başvurusunu varsayılan olarak kazandı.

Otelin Barreto’ya bir anahtar vermesi emredilmesine rağmen, iki taraf hiçbir zaman kira süresi üzerinde anlaşmaya varmadı. Barretto tahliye edilemediği için Temmuz 2023’e kadar hiç kira ödemeden otelde yaşadı.

mickey-barreto-004.jpg

Barreto’nun dolandırıcılık ve cezai saygısızlık suçlamalarıyla ilgili iddianamesi, kendisinin ve erkek arkadaşının 1930’da inşa edilen yüksek Art Deco yapıdaki 1000’den fazla odadan birini kiralamak için yaklaşık 200 dolar ödemesiyle başlayan, yıllar süren hukuk destanının sadece son bölümü.

Barreto, Los Angeles’tan New York’a yeni taşındığını ve erkek arkadaşının ona 1969’dan önce inşa edilmiş binalarda tek kişilik odalarda yaşayanların altı aylık kira talep etmelerine olanak tanıyan bir boşluktan bahsettiğini söyledi. Barreto, otelde bir gecelik para ödediği için kiracı olarak sayıldığını iddia etti.

Kira istedi ve otel onu hemen kovdu.

“Ertesi gün mahkemeye gittim. Hakim yalanladı. (Eyalet) Yüksek Mahkemesine itirazda bulundum ve temyizi kazandım,” diyen Barreto, davanın önemli bir noktasında bina sahiplerinin avukatlarının gelmediğini ve bu durumun kendisinin varsayılan olarak kazanmasına olanak sağladığını ekledi.

Yargıç, otele Barreto’ya bir anahtar verme emri verdi. Temmuz 2023’e kadar hiçbir kira ödemeden orada yaşadığını, çünkü binanın sahiplerinin onunla hiçbir zaman kira sözleşmesi yapmak istemediğini, ancak onu dışarı alamadıklarını söyledi.

Manhattan savcıları konut mahkemesinin Barreto’ya odasının “mülkiyetini” verdiğini kabul ediyor. Ancak bununla yetinmediğini söylüyorlar: 2019’da şehrin bir web sitesine, tüm binanın mülkiyetini, mülkü satın alan Dünya Hıristiyanlığının Birleşmesi için Kutsal Ruh Derneği’nden kendisine devrettiğini iddia eden sahte bir tapu   yükledi . 1976. Kilise, Güney Kore’de kendini mesih ilan eden merhum Rahip Sun Myung Moon tarafından kuruldu.

Barreto daha sonra binanın sahibi olarak çeşitli kuruluşlardan ücret talep etmeye çalıştı; bunlar arasında otelin kiracılarından birinden kira talep etmek, oteli su ve kanalizasyon ödemeleri için New York Şehri Çevre Koruma Departmanına kendi adına kaydettirmek ve otelin bankasından talepte bulunmak da vardı. Savcılık yaptığı açıklamada, hesaplarını kendisine devrettiğini ifade etti.

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, “İddia edildiği gibi, Mickey Barreto defalarca ve sahtekarlıkla şehrin en ikonik yerlerinden biri olan New Yorker Hotel’in sahibi olduğunu iddia etti” dedi.

Madison Square Garden ve Penn İstasyonu’ndan bir blok ötede yer alan New Yorker, hiçbir zaman şehrin en görkemli otelleri arasında yer almasa da, uzun süredir en büyükleri arasında yer alıyor. Devasa, kırmızı “New Yorker” tabelası burayı sık sık fotoğraflanan bir dönüm noktası haline getiriyor. Mucit Nikola Tesla on yıl boyunca otelde yaşadı. NBC otelin Teras Odasından yayın yapıyor. Muhammed Ali’nin de aralarında bulunduğu boksörler, Bahçe’de maç yaptıklarında orada kalıyordu. 1972 yılında otel olarak kapanmış ve binanın bir kısmı 1994 yılında otel olarak yeniden açılmadan önce yıllarca kilise amacıyla kullanılmıştır.

Birleşme Kilisesi, binanın   sahibi olarak LinkedIn’deki beyanları da dahil olmak üzere, tapu iddiası nedeniyle 2019 yılında Barreto’ya dava açtı. Dava devam ediyor ancak yargıç, bu arada Barreto’nun kendisini mülkün sahibi olarak gösteremeyeceğine karar verdi.

Birleşme Kilisesi sözcüsü, devam eden hukuk davasına atıfta bulunarak tutuklanması hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bu davada Barreto, kendisine odasının “mülkiyetini” veren yargıcın dolaylı olarak tüm binayı kendisine verdiğini, çünkü binanın hiçbir zaman alt bölümlere ayrılmadığını savundu.

“Hiçbir zaman dolandırıcılık yapmayı düşünmedim. Barreto, “Hiçbir zaman dolandırıcılık yaptığımı düşünmüyorum” dedi. “Ve bundan asla bir kuruş bile kazanmadım.”

Barreto, yasal çekişmesinin  Birleşme Kilisesi’nin kârını engellemeyi amaçlayan aktivizm olduğunu söyledi . Toplu düğünler düzenlemesiyle bilinen kilise, işe alma yöntemleri nedeniyle dava edildi ve Moon’un doğduğu Kuzey Kore ile olan dostane ilişkisi nedeniyle bazıları tarafından eleştirildi.

Hukuk davaları için hiçbir zaman avukat tutmadığını ve her zaman kendini temsil ettiğini söyledi. Çarşamba günü bir ceza savunma avukatı tuttu.

Kaynak: Konut yasası sayesinde otelde beş yıl bedava yaşadı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın