Antalya’da aynı otelde 9 yılda 1071 gün konakladı

0
1
ANTALYA – Almanya’da yaÅŸayan Sabine Daniels (61), Antalya’da 5 yıldızlı otelde 9 yılda toplam 1071 gün konakladı. Otel yönetimi, daimi müşteri Daniels’i ‘otelin kraliçesi’ ilan edilerek plaket takdim etti.

Almanya’da yaÅŸayan Sabine Daniels, ailesiyle birlikte ilk tatillerini Ä°spanya ve Yunanistan’da yapmaya baÅŸladı. Ä°ki ülkede aradığı sıcaklığı ve konforu bulamayan Daniels ailesi, 2000’li yılların başında Türkiye’ye geldi. Türkiye’ye hayran kalan Sabine Daniels, sık sık Antalya’ya gelerek tatilini otellerde geçirmeye baÅŸladı. Lara- Kundu oteller bölgesinde 12 Nisan 2014’te açılan 5 yıldızlı bir otele, açılışından 2 hafta sonra tatile gelen Sabine Daniels, ailesiyle ve zaman zaman tek başına uzun süre bu tesiste konaklamayı sürdürdü. Otelin ilk açıldığı günden itibaren çalışanlarla aile gibi olduÄŸunu söyleyen Sabine Daniels, otel müdürüne teÅŸekkür mektubu gönderdi. Daniels mektupta, 39’uncu kez otelde kaldığını, yılda 2 kez 3’er ay konakladığını, beklenenin ötesinde hizmet sunulduÄŸunu ve kendisini otelin bir parçası olarak hissettiÄŸini aktardı. Sabine Daniels’in 9 yılda 1071 gün konakladığını belirleyen otel yönetimi, yıllardır daimi müşterisi olan Sabine Daniels’e plaket takdim ederek, ‘otelin kraliçesi’ ilan etti.

sabine-daniels,-.jpg
‘TÃœRKÄ°YE’YÄ° VE HAVASINI ÇOK SEVÄ°YORUM’

Türkiye’ye hayranlığını anlatan Sabine Daniels, sık sık Antalya’ya geldiÄŸini söyledi. Daniels, “O kadar sık geliyorum ki kaç gün, ne kadar geldiÄŸimi hatırlayamıyorum. Türkiye’yi ve havasını çok seviyorum. SaÄŸlık durumum için burada bulunmak Almanya’da bulunmaktan daha iyi. Buranın hava koÅŸulları saÄŸlığım için daha iyi. Bu otel 12 Nisan 2014’te açıldığında, 2 hafta sonra buraya gelmeye baÅŸladım ve düzenli buraya geliyorum. Burayla ilgili her ÅŸeyi çok seviyorum. Sadece pandemi döneminde Türkiye’ye gelemedim. Pandemi dönemi benim için çok zordu. SaÄŸlığımdan dolayı Almanya’da kalmak durumumda kaldım. Türkiye’ye gelemediÄŸim için Covid dönemi benim için çok zor geçti” dedi.

Otel personelinin sıcak yaklaşımıyla karşılaÅŸtığını anlatan Sabine Daniels, “Personel çok enteresan, herkes her isteÄŸimi yerine getirmeye çalışıyor, en ufak bir ÅŸeyde yardımcı olmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Tatil sürecimize Ä°spanya civarlarında baÅŸlamıştık. Daha sonra Yunanistan’ı tercih ettik ama oradaki yaklaşım, sıcaklık ve servis kalitesi buradaki kadar deÄŸildi. Buradaki kadar sıcakkanlılık ve cana yakınlık yoktu. 2000 yılında Türkiye’ye geldik ve bizim için deÄŸiÅŸilmez bir nokta oldu” diye konuÅŸtu.
sabine-daniels,--001.jpg
‘ARTIK BU AÄ°LENÄ°N BÄ°R PARÇASIYIM’

Otelde genellikle 3 ay kaldığını belirten Daniels, “Turist vizesi 3 aylık toplam 90 gün olduÄŸu için maksimum o kadar kalabiliyorum. Öyle bir sınırlama olmasa tüm ömrümü burada geçirebilirim. Otelin kraliçesi seçilmek kendimi çok iyi hissettirdi. Ben artık bu ailenin bir parçasıyım. Burası benim ikinci evim” diye konuÅŸtu.

sabine-daniels,--002.jpg

‘BANA DEĞİL, ÇALIÅžANLARA GÖNDERÄ°LMÄ°Åž BÄ°R TEÅžEKKÃœR MEKTUBUYDU’

Otel kurucusu ve yönetim kurulu baÅŸkanı Ramazan Aslan, Sabine Daniels’in otelin açılışından 2 hafta sonra konaklamaya geldiÄŸini anlattı. Daniels ile ilk anısını anlatan Aslan, şöyle konuÅŸtu:

“Hal hatır sordum. Bana söylediÄŸi ÅŸey ÅŸuydu; ‘Ben Türkiye aşığıyım. 27 kez baÅŸka bir tesise gittim. Sizi çok araÅŸtırdım. Bundan sonra buraya geleceÄŸim. EÄŸer kabul ederseniz de daha sık sık geleceÄŸim’ dedi. ‘Memnuniyetle, bu tesisler sizler için var’ demiÅŸtim. Birkaç gün önce bana bir teÅŸekkür maili geldi. Sanırım mektubu gönderdiÄŸi dönemde ‘9 yıldır 900 küsur gündür sizde konaklıyorum. Geldim. Sizin baÅŸlangıç noktanızdan her ÅŸeyi yakinen izliyorum. Size ne kadar teÅŸekkür etsem bilemiyorum’ diyordu. Dolayısıyla sadece bana deÄŸil çalışanlara gönderilmiÅŸ bir teÅŸekkür mektubuydu. Ben de bu mektup üzerine tekrar kendisiyle görüştüm. Bugün de bir kahve içmek istedim. Kahve esnasında ‘Neden bu hanımefendiyi bu otelin kraliçesi ilan etmiyorum’ diye kendime sordum. O anda kraliçe atamak istedim.”

Otel çalışanlarının Sabine Daniels ile birebir tanıştığını anlatan Ramazan Aslan, “Bütün çalışanlar Sabine Hanımı çok seviyor. Sabine hanım çalışanları evlatları gibi, çalışanlar da Sabine Hanımı anneleri gibi görüyor. Dolayısıyla Sabine Hanım bu tesiste yalnız deÄŸil. Sabine hanımın 4 çocuÄŸu, eÅŸi, akrabaları var. Sadece Sabine Hanımın kendisinin konakladığı 1071 gün. Konakladığı birçok dönemde de eÅŸi ve çocuklarıyla birlikte olmuÅŸ ama konaklama süreci daha uzun olduÄŸu için Sabine Hanımı ön plana çıkarttık. Sabine Hanımı bugün aldığımız karar doÄŸrultusunda ‘otelin kraliçesi’ ilan ettik” diye konuÅŸtu.

sabine-daniels,--003.jpg
‘BÄ°ZÄ°M İÇİN GURUR VERÄ°CÄ°’

Yaptıkları iÅŸin karşılığını güzel sonuçlarla aldıklarını aktaran Ramazan Aslan, “DiktiÄŸiniz bir aÄŸacın meyvesini alıyorsunuz. Bu bir meyvedir. Yaptığımız çalışmanın sonucunun verdiÄŸi tat kelimelerle anlatılmaz. Bu bizim için gurur verici” dedi.

Kaynak: Antalya’da aynı otelde 9 yılda 1071 gün konakladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın