Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti.

0
8

‘Evet-Hayır’ yarışması ile hafızalara kazınan, televizyon dünyasının ünlü isimlerinden Erkan Yolaç uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayata veda etti.

TRT’nin fenomen yarışmalarından ’Evet-Hayır’ın sunucusu Erkan Yolaç, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaÅŸamını yitirdi.

Uzun süredir yoğun bakımda olan Yolaç, 89 yaşındaydı.

“ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ”
Ünlü ismin kaldığı hastaneden şu açıklama yapıldı:

“Solunum sıkıntısı nedeni ile hastanemize baÅŸvurmuÅŸ olan deÄŸerli televizyoncu Erkan Yolaç’ın tedavisi multidisipliner yaklaşım ile sürdürülmüştür. Uzun süredir yoÄŸun bakım ünitesinde tedavi altında olan hastamız maalesef çoklu organ yetmezliÄŸi nedeniyle 16 Mayıs 2024 akÅŸamı saat 21.00’de vefat etmistir. Kendisine rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine baÅŸsaÄŸlığı dileriz.”

NE OLMUÅžTU?
Bir zamanların en sevilen yarışma programı olan Evet-Hayır’ın sunucusu, “Kafamızı emme basma tulumba gibi sallamıyoruz” sözüyle de tanınan Erkan Yolaç, 2022 yılında geçirdiÄŸi rahatsızlık nedeniyle hastanede tedavi altına alınmıştı.

Yolaç, 2022’de bağırsak enfeksiyonuna baÄŸlı zehirlenme nedeniyle hastanede tedavi görmüştü. Ãœnlü sunucunun tedavi sürecinde yakalandığı koronavirüs de, daha önce geçirdiÄŸi zatürrenin nüksetmesine sebep olmuÅŸtu.

“ESKÄ° HASTALIKLARI NÃœKSETTÄ°”
Erkan Yolaç’ın eÅŸi Asuman Yolaç, 2022 yılında verdiÄŸi röportajda “GeçirdiÄŸi COVID-19 ve influenzalardan sonra altta yatan baÅŸka rahatsızlık MSA-P denilen bir rahatsızlık ortaya çıktı” bilgisini vermiÅŸti.

Yolaç’ın belirli aralıklarla yoÄŸun bakıma girdiÄŸi ancak bilincinin yerinde olduÄŸu öğrenilmiÅŸti.

Ãœnlü sunucunun bugüne kadar 2-3 kere yoÄŸun bakıma girdiÄŸini söyleyen Asuman Yolaç, “Tekrar odaya çıktı, en son da 10 gündür yoÄŸun bakımda ve ciÄŸerlerde mantar oluÅŸumu olmuÅŸ” demiÅŸti.

ERKAN YOLAÇ KİMDİR?
Erkan Yolaç 24 Åžubat 1935 tarihinde Babaeski’de doÄŸdu. Alpullu Åžeker Fabrikası’nın revirinde doÄŸan Yolaç aslen Edirneli idi. Yolaç’ın ailesi 1941 yılında Ä°stanbul’a taşındı. Yolaç, önce Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde sonra Kenan Evren Anadolu Lisesi’nde eÄŸitim aldı.

Babasının iÅŸi gereÄŸi Kastamonu’ya taşındılar. Burada lisedeyken edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay’ın yönlendirmesiyle belediye mikrofonlarından sunum yaptı. Belediye baÅŸkanı Osman Zeki Oktay’ın da sunumunu beÄŸenmesiyle tüm anonsları o yapmaya baÅŸladı.

1960 yılında Ankara Radyosu’nun sınavlarını kazanarak orada çalışmaya baÅŸladı. Ä°lerleyen yıllarda Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda çalışmaya baÅŸladı. Ancak Türkiye kendisini sunduÄŸu “Evet-Hayır” yarışmasıyla tanıdı.

1976 Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile evliydi. Çiftin, Göksu ve Mehmet adında iki çocuğu vardı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın