Yılın Havalimanı’ Ödülü İstanbul Havalimanı’nın…

0
395

“Reader’s Choice 2019’’ (Okuyucuların Seçimi) ödüllerinde İstanbul Havalimanı “Airport of the Year” (Yılın Havalimanı) kategorisinde ödüle layık görüldü. 

İSTANBUL-International Airport Review dergisinin düzenlediği “Reader’s Choice 2019’’ (Okuyucuların Seçimi) ödüllerinde İstanbul Havalimanı “Airport of the Year” (Yılın Havalimanı) kategorisinde ödüle layık görüldü. 
Dünyada havacılık sektörünün prestijli yayınlarından International Airport Review Dergisi’nin okuyucu oylarıyla belirlenen “Reader’s Choice 2019” ödüllerinde güçlü rakiplerini geride bırakan İstanbul Havalimanı, “Airport of the Year” kategorisinde ödülün kazananı oldu. 

Açılışının birinci yılını kısa bir süre önce geride bırakan İstanbul Havalimanı, İngiltere merkezli havacılık sektörünün dünyadaki lider yayınlarından olan International Airport Review Dergisi okuyucuları tarafından “Airport of the Year” seçilerek küresel bir hub olma hedefinde uluslararası otoritelerin de takdirini kazandı. 

İSTANBUL HAVALIMANı ULUSLARARASı BIRÇOK HAVALIMANıNı GERIDE BıRAKTı…

Aralarında Heathrow, Changi, Copenhagen Vancouver, Sydney ve Hong Kong gibi uluslararası havalimanlarını geride bırakarak “Airport of the Year” ödülünün sahibi olan İstanbul Havalimanı, Türk havacılık sektörünün bayrak taşıyıcısı olduğunu da kanıtlamış oldu. 
Uluslararası birçok hub havalimanını geride bırakarak ödülün sahibi olan İstanbul Havalimanı’nın kısa bir zamanda zoru başardığının altını çizen İGA Havalimanı İşletmesi CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemize uluslararası anlamda bir ödül kazandırdığımız için mutluyuz. İstanbul Havalimanı benzersiz mimarisi, güçlü alt yapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolculuk deneyimiyle ilk yılını geride bırakırken küresel bir hub olma ve Türkiye’yi havacılık sektöründe en üst lige taşıyarak, dünyaya örnek bir havalimanı işletme modeli sergileme hedefinde de çok önemli mesafeler katettik. Pek çok önemli havalimanını geride bırakarak almış olduğumuz ‘Airport of the Year’ ödülü İstanbul Havalimanı’nda işimizi ne denli doğru yaptığımızın da bir göstergesi. Ülkemiz için gurur vesilesi dünya içinse örnek olmanın bize yüklediği büyük sorumluluğun bilinciyle ilerleyen dönemlerde hedeflerimizi bir bir gerçekleştirerek ülkemize uluslararası daha pek çok ödülü getirmek istiyoruz.”
İki ayda bir yayımlanan İngiltere merkezli International Airport Review Dergisi, yolcu deneyimi, hava durumu operasyonları, terminal işlemleri, güvenlik, bilgi teknolojisi, ATC / ATM, havalimanı geliştirme, inşaat ve tasarım konularını kapsayan havacılık sektörü için lider bir bilgi kaynağı. Dünyanın önde gelen havalimanlarından ve havayolu şirketlerinden derinlemesine analizler, haberler, makaleler, röportajlar ve vaka çalışmaları sunan dergi dünya çapında 30 bin okuyucuya ulaşıyor. 
 



INTERNATIONAL AİRPORT REVIEW’İN 2019 ÖDÜL KAZANANLARI AÇIKLANDI

International Airport Review bir kez daha, havalimanı operasyonlarında mükemmelliği kutlamaya odaklanan ödüllerle sektörün ilerlemesini tanımayı ve öne çıkarmayı seçti. Bu yıl havaalanı endüstrisinde dört ana başlık üzerinde durduk ve ilk Okuyucuların Seçimi ödülümüzü ekledik.

Üst üste üçüncü yıl için, International Airport Review , havaalanı endüstrisinde mükemmellik kazandı; Bu yıl dört ana başlık altında yenilik ve yaratıcılığı tanımak. Havayolu etkinliği, erişilebilirlik, sürdürülebilirlik ve tasarım 2019’un ödülleri içinde sergilendi ve başvuruların kalitesi olağanüstü idi.

Dünyanın dört bir yanından gelen havaalanları, endüstrinin gelişme ve gelişmeye olan ilgisini göstererek ödüllere girdi. Temsil edilen çeşitli girişimler ve projelerle, endüstri lideri figürlerden oluşan bir panel, girişlere danışarak keyifli ve ilham verici bir zaman geçirdi.

Ayrıca, ilk defa – Okuyucuların Seçimi Ödülü’nü başlattık. 10 listeden okuyucular, gecikmeler, gerçek zamanlı bilgiler, bağlantı, mevcut olanaklar, personel ile etkileşim, temizlik ve genel memnuniyet dikkate alınarak en iyi deneyimi sağlayan havaalanına oy verdi. Toplamda 18.000’den fazla oy kullanıldı – okuyucularımızdan gelen mükemmel bir cevap.

International Airport Review’in ödülleri, aynı kategoriler ve daha fazlası dahil olmak üzere 2020’de geri dönecek. Havaalanınız zaten tanınmaya değer bir şey planlıyorsa, lütfen tnolan@russellpublishing.com adresini kullanarak Tara ile iletişime geçerek gelecek yılki ödüllere olan ilginizi kaydetmekten çekinmeyin.

2019’DAKİ ÖDÜL KATEGORİLERİ

EN SÜRDÜRÜLEBİLİR GİRİŞİM

KAZANAN: KEMPEGOWDA ULUSLARARASI HAVAALANI

Küresel iklim değişikliği tehdidi ile birlikte havaalanları çevre üzerindeki etkilerini azaltmak için ellerinden geleni yapmalıdır. Bu, bunlarla sınırlı olmamak üzere, sera gazı emisyonlarını azaltmak, daha iyi bir karbon ayak izi oluşturmak, biyolojik çeşitliliği teşvik etmek ve atık ve su yönetimini iyileştirmeyi içerir. Bu ödül, daha çevre dostu olma konusunda kendini adamıştır ve şimdi başarılı sonuçlar görüyor.

Bu ödülün sahibi olarak Kempegowda Uluslararası Havaalanı’nı seçerken, hakimlerden biri: “Alınan entegre ve kapsamlı yaklaşım, sürdürülebilirlik konusuna bakma taahhüdünü gösteriyor” dedi.

Su, enerji, çevre ve atık yönetimi gibi girişimlerle havaalanı, çevre üzerindeki etkisinin asgari düzeyde tutulması için olağanüstü bir çaba göstermektedir. Yukarıdaki videoda, bu çevre dostu programların bazılarına tanık olabilir.

Uluslararası Havalimanı İnceleme Editörü (IAR) Tara Nolan, “Kempegowda Havaalanı, sürdürülebilirlik konusunda havaalanları arasında öncü bir kurum” dedi. “En Sürdürülebilir Girişim Ödülümüzün birincisi olarak Kempegowda Uluslararası Havalimanı’nı resmen tanımlayabilmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu yıl dergimizin dördüncü sayısında MD ve CEO Hari Marar, havaalanının Garden Terminali – sürdürülebilirliğe adanmış ilham verici bir bina hakkında konuştu . Bu mükemmel bir eserdi ve hakimlerin onları kazanan olarak seçtikleri için çok heyecanlıyım. Gelecekte ilerleyeceğinden emin olduğumdan eminim.

YENİLİKÇİ TASARIM PROJESİ

KAZANAN: ABU DABİ ULUSLARARASI HAVAALANI – ORTA SAHA TERMİNAL KOMPLEKSİ

Havalimanlarını kendileri varış noktası olarak tanıtmakla ilgili olarak, havalimanı inşaatı ve genişletme projelerinde yenilikçilik ve yeni mimari fikirler uygulanmaktadır. Bu ödül, ilham veren tasarım ile pratikliği birleştiren bir havalimanı belirledi: Seyahat eden yolcular için bir ‘vay faktör etkisi’ yaratmak.

Hakimler, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’nın orta sahadaki Terminal Kompleksinin bu kriterlerin diğerlerinin üzerinde olduğunu belirtti. “AUH’nin orta sahadaki Terminal Kompleksi’nin etkileyici yapısı, lüks uçak yolculuğu için küresel yarışta kilit bir konuma egemen olacak.”

Terminal binası ufukta dinamik bir profil ile yol seviyesinin üzerinde oturur. Bina içinde, açık bir atmosfer yaratan uzun açıklıklı yayların kullanılmasıyla mekan büyük ölçüde sütunsuzdur.

IAR Editör Tara Nolan, “Orta sahadaki Terminal Kompleksi, yaratıcı tasarım ve pratikliğin mükemmel bir dengesini gösteriyor” dedi. “Abu Dabi’nin Ortadoğu Terminal Kompleksini, Yenilikçi Tasarım Projesi Ödülü’nü kazanan ilan etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Binanın X şekli 59 uçağın aynı anda ve saatte 8.500 yolcu işlenebilmesine olanak sağlıyor. Bu verimli operasyonlar gerçekleşirken, ziyaretçiler kesinlikle kesinlikle nefis şık mimari tasarımdan uzaklaşacak. ”

EN İYİ ERİŞİLEBİLİRLİK GİRİŞİMİ



KAZANAN: EDİNBURGH HAVAALANI

Tüm yolcuların – gerekli olabilecek ilave ihtiyaçlar veya desteklerden bağımsız olarak – bir havalimanını rahatça ve kolayca kullanabilmelerini sağlamak zorunludur. Çeşitli PRM gereksinimlerine (hem fiziksel hem de zihinsel) yardımcı olmak için dünya çapında birçok girişim başlatıldı ve bu ödül şimdiye kadarki en ilham verici olanı tanıdı.

Edinburgh Havaalanını kazanan olarak belirleyen hakimlerden biri: “Büyük havalimanlarının orta büyüklüğündeki havayolları, yolcu akışını en iyi şekilde yönetmek için hava yoluna ayrılmış özel PRM salonları kullanıyor, ancak bu, yolcu deneyimini her zaman tavizlere yakın olmadıklarından ve yolcu deneyimini dikkate almadığında Yolcuların durumu, hizmetlerin bağımsız bir şekilde meyvesi için bir engel teşkil edebilir. EDI FetchyFox çözümü bu eşitsizlik katmanını ortadan kaldırıyor ve her yolcunun havaalanı deneyiminden tam olarak yararlanmasını sağlıyor. ”

Edinburgh Havaalanı, hareket kabiliyeti azalmış yolcuların, diğer tüm yolcuların olduğu kadar havaalanı deneyimini yaşama fırsatı olması gerektiğine inanıyor. Bunu sağlamak için havaalanının sağladığı teknolojilerden ve çözümlerden yalnızca birkaçı yukarıdaki videoda görülebilir.

IAR Editör Tara Nolan, “Hareketlilikten bağımsız olarak, tüm yolcular şimdi Edinburgh’taki havaalanı hizmetlerine katılabilir” dedi. “Edinburgh Havaalanı’nı resmen En İyi Erişilebilirlik Girişimi Ödülü’nü kazanan kişi olarak adlandırmak benim için büyük bir zevk. EDI’nin erişilebilirlik girişimlerinin sonuçları olağanüstü ve tüm yolcuların yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayacak kapsamlı kaynaklar tahsis etmesine tanık olmak kalp ısınmasıdır. FetchyFox çözümünü inceleyen bir PRM, ‘Edinburgh Havalimanı’nda bir kraliçe gibi hissettiğini’ söyledi. Bu, tüm havaalanlarının hedeflediği müşteri geri bildirimidir. ”

EN İYİ HAVAYOLU VERİMLİLİĞİ




KAZANAN: GATWICK HAVAALANı

Terminalin kesintisiz bir şekilde seyahat etmesine odaklanan endüstri sayesinde, havaalanının verimli bir şekilde çalışabilmesi için günden güne gerçekleşen hava yolu operasyonlarını unutmak kolaydır. Hızlı geri dönüş süreleri ve etkili zemin işleme prosedürleri zorunludur: Bu ödül, söz konusu verimli havayolu operasyonlarını sağlamada başarılı olan bir havaalanına verildi.

Kazanan belirlenirken hakimler: “London Gatwick’in FlightID Predictive Uçuş Yönetimi motorunu geliştirmek için ConvergentAI ile olan ortaklığı, dünyanın en işlek tek pistinde zamanında kalkmayı iyileştirmede hemen etkili oldu” dedi.

Yukarıdaki videoda detaylandırıldığı gibi, Gatwick Havaalanı insanları ve süreçleri optimize ederek kaynak tahsisini iyileştirmek için önemli çalışmaları tamamladı, ancak geliştirmeye devam etmek için BT inovasyonuna baktılar.

IAR Editör Tara Nolan, “Gatwick Havalimanı’nın sonsuza dek daha fazla gelişme için ne kadar ilham verdiğini ilham verici” dedi. “LGW’yi resmen En İyi Havayolu Verimliliği Ödülümüzün galibi olarak adlandırmak büyük bir zevk. Sıkı çalışmaları, inovasyonları ve en iyisi olma istekleri ile Gatwick, zamanında hareket etmeyi yüzde 4 oranında geliştirdi ve 1,5 milyondan fazla yolcunun geçen yıl zamanında gelmesine katkıda bulundu. ”

OKUYUCULARIN SEÇİMİ: YILIN HAVAALANI



KAZANAN: İSTANBUL HAVAALANI

IAR için ilk kez, Okuyucuların Seçimi Ödülü verildi. 10 listeden okuyucular, gecikmeler, gerçek zamanlı bilgiler, bağlantı, mevcut olanaklar, personel ile etkileşim, temizlik ve genel memnuniyet dikkate alınarak en iyi deneyimi sağlayan havaalanına oy verdi.

İstanbul Havaalanı, Changi Havaalanı, Sidney Havaalanı, Kopenhag Havaalanı, Hong Kong Uluslararası Havaalanı, Londra Heathrow Havaalanı, Dubai Uluslararası Havaalanı, Vancouver Uluslararası Havaalanı, Charles de Gaulle Havaalanı ve Jorge dahil olmak üzere birinci sınıf bir havaalanı grubunu yenerek olağanüstü sayıda oy aldı. Chavez Uluslararası Havaalanı.

Uluslararası Havalimanı İnceleme Editörü Editör Tara Nolan, “76,5 milyon metrekarelik bir alanı kaplayan İstanbul Havaalanı, Asya, Afrika ve Avrupa arasında küresel bir merkez olarak hizmet ediyor” dedi. “Okuyucularımız, IST’yi diğer havaalanlarına ilham kaynağı olarak gördüklerinden dolayı çok heyecanlıyım. Havalimanının inovasyon, yaratıcılık, tasarım ve yolcu deneyimindeki çabaları bu ödülü kazandı ve aşağıdaki videoda İstanbul Havaalanı’nın CEO’su buna katkıda bulunan girişimlerin sadece bir kısmını anlattı. ”

Kaynak: ‘Yılın Havalimanı’ Ödülü İstanbul Havalimanı’nın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın