Avustralya ziyareti için gerekenler

0
357

Avustralya hükümeti temsilciliklerine ya da dünyanın birçok yerindeki seyahat acentalarına ve hava yollarına elektronik olarak başvuruda bulunabilirler. 

Avustralya denizaşırı ülkelerden gelen ziyaretçileri memnuniyetle karşılamaktadır. Ancak, Avustralya vatandaşı olmayan kiÅŸilerin, ülkeye girmek ve Avustralya’da vakit geçirebilmek için geçerli bir vize almaları gerekmektedir. Turistler, iÅŸ adamları, sporcular, öğrenciler ve diÄŸer kiÅŸiler için farklı vizeler uygulanır. Tüm vizeler yolculuÄŸa çıkmadan önce alınmalıdır. Tek istisna, Yeni Zelandalılar için geçerlidir; Avustralya’ya vardıklarında bu ülke vatandaÅŸlarına elektronik bir vize verilir. Ziyaretçiler Avustralya vizesi için, denizaşırı ülkelerde bulunan Avustralya hükümeti temsilciliklerine ya da dünyanın birçok yerindeki seyahat acentalarına ve hava yollarına elektronik olarak baÅŸvuruda bulunabilirler. 

Avustralya Ziyareti

Avustralya’nın elektronik seyahat yetki (ETA) sistemi, dünyanın en ileri ve en düzgün çalışan seyahat yetki sistemlerinden birisidir. Bu sistem sayesinde Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’daki 31 ülkeden gelen ziyaretçi, seyahatlerini ayarladığında Avustralya’ya giriÅŸ iznini de almış olur. Herhangi bir baÅŸvuru formu doldurulmasına gerek yoktur. ETA sistemi bulunmayan ülkeler için pasaporta vurulan bir vize damgası ya da pulu kullanılmaktadır. 
Avustralya’ya gelen ziyaretçiler, yolculuÄŸa çıkmadan önce kendilerini Avustralya’nın gümrük ve karantina kanunlarına hazırlamaları gerekir.  

Turizm, Avustralya’nın en büyük ve hızlı büyüyen sanayilerinden biridir. Yılda 1,6 milyar dolardan daha fazla bir yabancı sermaye kazancı getirmektedir. İç turizm ise Avustralya’nın gayrisafi milli ürününe yıllık yüzde 4,5 civarında katkıda bulunmaktadır. 

Avustralya Turist Komisyonu tarafından idare edilen Avustralya turizm sanayii uzun süreden beri iç turizm için büyük bir kaynak pazar dağılımı geliÅŸtirmeye çalışmaktadır. Bu politika, endüstriyi bireysel pazarlardaki düşüşün olumsuz etkilerine karşı güvence altına almıştır. 

Avustralya için büyük önem taşıyan yeni pazarlar içerisinde Çin, Orta DoÄŸu, Güney Amerika ve Hindistan yer almaktadır. Avustralya 1999 yılında, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Gidilecek Onayli Yerler Statüsüne dahil edilen ilk batılı ülke olmuÅŸtur. Bu anlaÅŸma Çin halklarının Avustralya’yı tatil amaçlı olarak ziyaret etmesine imkan saÄŸlamakta ve Çin’in kapılarını Avustralya turizmine açmaktadır. 

Avustralya’yı ziyarete gelen turistler el deÄŸmemiÅŸ vahÅŸi doÄŸa, deniz mabetleri, uçsuz bucaksız çöller ve korunan yaÄŸmur ormanların tadını doyasıya çıkarmaktadır. DoÄŸal ortamlardaki modern misafirhaneler ve daÄŸ evleri, ziyaretçilerin doÄŸaya yakınlaÅŸmanın zevkini tadarken vahÅŸi hayvanlardan korunma saÄŸlayan ılımlı bir macera sunmaktadır. Avustralya’da konaklama, beÅŸ yıldızlı ÅŸehir otellerinden ve ödüllü tropik tatil köylerinden ailelerin sunduÄŸu “yarım pansiyon” odalara ve çiftliklere kadar uzanmaktadır. Devletin sunduÄŸu onaylı konuk severlik kursları sayesinde, çoÄŸu Asya ve Avrupa dillerini oldukça güzel konuÅŸan, iyi eÄŸitimli hizmet personel turistleri ağırlamaktadır. Genç ve hevesli tur rehberleri ile otel personeli Avustralya turizminin taze yüzünü yansıtmaktadır. Avustralya’yı ziyaret eden kiÅŸiler macera dolu açık hava etkinliklerinin yanı sıra, büyük festivaller, çeÅŸitli saat sergileri, müzik, dans ve eÄŸlenceyi deneyimleyebilecekleri birçok farklı aktiviteye de katılma ÅŸansı yakalar. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın