Yunanistan kapıda vize uygulamasına 5 ada daha ekledi

0
2

Türk vatandaÅŸları için Ege Denizi’ndeki Yunanistan’a baÄŸlı adalarda kapıda vize uygulaması 1 Nisan’dan itibaren baÅŸladı. Yunanistan, Türk vatandaÅŸlarına yönelik ekspres vize uygulamasını geniÅŸleterek, bugünden itibaren 10 Ege adası için geçerli olacağını duyurdu.

Yunanistan’ın Ankara BüyükelçiliÄŸi, resmi hesabından yaptığı açıklamayla, 5 Ege adası için baÅŸlattığı ekspres vize uygulamasının ada sayısının artırıldığını bildirdi.

Buna göre, 30 Mart’ta baÅŸlatılan ekspres vize uygulaması kapsamında, Türkiye’den gelen ziyaretçiler artık Ä°stanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adalarına ek olarak Ä°leryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adalarında da vize kolaylığından yararlanabilecek.

Ekspres vize başvurusunda bulunmak isteyen Türk ziyaretçilerin, gerekli evrakları başvuru formuyla Yunan yetkililere iletmeleri gerekiyor. Evraklar, adaya giriş noktalarında yetkililere teslim edilebileceği gibi, feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine de teslim edilebiliyor.

Her bir ada ziyareti için Yunan makamları tarafından verilecek vize, 1 ila 7 gün arasında geçerli olacak. Ekspres vize sadece ilgili adalarda geçerli olup, Yunanistan’ın diÄŸer bölgelerine geçiÅŸte kullanılamayacak.

Söz konusu vizenin ücreti 60 avro olacak ve sadece bir geçiş için geçerli olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın