2023’te dünyanın en dakik havayolları ve havalimanları

0
1
LONDRA – ÇoÄŸu zaman, havayolları ve havalimanları hakkındaki manÅŸetler kötü durumlara, yani yoÄŸun gecikmelere , kötü hava koÅŸullarına , yolcuların kabusuna ve benzerlerine odaklanıyor.

Havacılık analitiği şirketi Cirium, dünya çapında hangi havayollarının ve havalimanlarının en iyi zamanında puanlara sahip olduğunu ortaya çıkarmak için rakamları inceledi. Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın veya gitmeyi planlıyorsanız olun, bu istatistikler bir sonraki seyahatinizin sorunsuz geçebileceğine dair umutlandırdı.
Havacılık analiz ÅŸirketi Cirium, 2023’ün en dakik havayollarını belirlemek için verileri derledi. Kolombiya merkezli Avianca en yüksek puanı aldı. Asya’nın En Ä°yisi: Japonya’nın All Nippon Airways (ANA) kıtada en büyük ödüle layık görüldü.
Kuzey Amerika’nın En Ä°yisi: 2023’te 1.635.486 uçuÅŸ gerçekleÅŸtiren Delta Air Lines’a verildi.
Avrupa’nın En Ä°yisi: Ä°spanyol havayolu Iberia Express birincilik ödülünü aldı.
Güney Amerika’nın En Ä°yisi: Kolombiya’nın Avianca’sı genel olarak tanınırken, Güney Amerika’da en dakik havayolu unvanını kazanan havayolu, Panama’nın ulusal havayolu ÅŸirketi Copa oldu.
Orta DoÄŸu ve Afrika’nın En Ä°yisi: 2023’te 30. yaşına giren Umman Havayolları en yüksek puanı aldı.
Star Alliance ağının bir parçası olan Avianca genel olarak tanınırken, Güney Amerika’da en dakik havayolu unvanını kazanan havayolu Panama’nın ulusal havayolu ÅŸirketi Copa oldu.

Asya’nın en dakik havayolu ÅŸirketi Japonya’nın All Nippon Airways’i (ANA) oldu. Kuzey Amerika’da Delta Air Lines, Avrupa’da ise Iberia Express ÅŸampiyonluÄŸu kazandı. OrtadoÄŸu ve Afrika’nın en dakik havayolu ÅŸirketi ise 2023 yılında 30. yaşını kutlayan Oman Air oldu.

avianca-.jpg

En zamanında uçuran havaalanı: Minneapolis-St Paul Uluslararası Havaalanı (MSP), dünyanın en çok övülen uluslararası büyük boyutlu havaalanı.
En iyi orta büyüklükteki havaalanı:Bu kategoride ödülü genellikle Itami olarak adlandırılan Osaka Uluslararası aldı.
En iyi küçük havaalanı: Mariscal Sucre Uluslararası Havaalanı (UIO), Ekvador’un Quito kentine hizmet veriyor.

TOPLAM UÇUŞLAR
Cirium’un analizine göre Avianca’nın toplam 213.039 uçuÅŸun %85,73’ü zamanında varış yaptı.

Bu arada, ABD merkezli iki havayolu (Delta ve American Airlines) uçuÅŸ toplamları açısından listenin geri kalanını açık ara geride bıraktı. Delta, 2023 yılında %84,72 zamanında varış oranıyla 1.635.486 uçuÅŸ gerçekleÅŸtirdi; Amerikalı, %80,61’lik baÅŸarılı zamanında varış rekoruyla 1.998.844 uçuÅŸtan sorumluydu. Ayrıca en yüksek puanları alan Qatar Airways (%85,11) ve Japan Airlines (%82,58) oldu.

avianca--002.jpg2024 YENI UÇAKLAR, KOLTUKLAR VE HAVALIMANI IYILEŞTIRMELERI GETIRIYOR

Cirium’un geliÅŸmiÅŸ giriÅŸimlerden sorumlu kıdemli yöneticisi David White için 2023, pandeminin yıprattığı havayolu sektörü için dayanıklılık yılıydı diyerek, “Zorluklara raÄŸmen, önde gelen havayolları yılı etkileyici zamanında performans ölçümleriyle tamamlamayı baÅŸardılar” dedi.

Cirium’un listesinde daha küçük, düşük maliyetli taşıyıcılar da. ilk beşte Safair (Güney Afrika), Azul (Brezilya), Hong Kong Express, JetStar Japonya ve Iberia Express (İspanya) yer aldı.

Raporun tamamında ayrıca tüm gecikmelerin havayolunun hatası olmadığı da belirtildi. Hava durumu, havaalanı trafiği ve personel sorunları da katkıda bulunan faktörler olabileceği belirtildi.

HAVAALANI ÖDÜLLERI

Cirium’a göre 2023 yılında dakiklik açısından dünyanın en iyi havalimanı Minnesota’daki Minneapolis-St Paul (MSP) oldu.

En dakik orta büyüklükteki havaalanı Japonya’daki Osaka Uluslararası (ITM) oldu. Ancak çoÄŸu uluslararası ziyaretçi ÅŸehrin yaklaşık bir saat dışında bulunan Kansai Uluslararası Havalimanı’ndan (KIX) geldiÄŸinden Osaka’nın ana hava merkezi burası deÄŸil.

Itami olarak da adlandırılan Osaka Uluslararası, ismine rağmen ülkede yerel bir merkez görevi gören daha küçük bir havaalanıdır.

Küçük havalimanı kategorisinin kazananı ise Ekvador’un Quito ÅŸehrine hizmet veren Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanı (UIO) oldu.

Kaynak: 2023’te dünyanın en dakik havayolları ve havalimanları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın