Açılan sandık oranı yüzde 99’u geçti!

0
2

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, saat 19.20 itibarıyla seçimlere ilişkin yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı.
YSK kararına göre 32 ilde 07.00’de baÅŸlayan oy verme iÅŸlemi saat 16.00’da tamamlandı. DiÄŸer illerde 08.00’de baÅŸlayan oy verme iÅŸlemleri de 17.00’de sona erdi. Oy sayımı sürerken, açılan sandık oranı yüzde 99’a ulaÅŸtı. Türkiye genelinde CHP yüzde 37, AK Parti yüzde 35.

Yüksek Seçim Kurulu BaÅŸkanı Yener, YSK önünde yaptığı açıklamada ÅŸunları kaydetti: “31 Mart 20024 tarihinde yapılan seçimlerde büyük özveriyle çalışan il ilçe seçim kurulu hakimlerimize personelimize ve sandık görevlilerine teÅŸekkür ediyorum.

“YASAÄžI DELEN YAYIN KANALLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK”
Ayrıca yayın yasağına riayet eden basın mensubu arkadaÅŸlarıma da teÅŸekkür ediyorum. Ancak biz açıklamadan yayın yasağını delen ve biz açıklamadan yayın yasağını delen ve sonuçlara iliÅŸkin veri giriÅŸinde bulunan yayın kanalları hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Åžu an itibarıyla yayın yasağı kalkmıştır. Ãœlkemize, demokrasiye hayırlı olsun.”

ERDOĞAN: ÖZELEŞTİRİMİZİ CESARETLE YAPACAĞIZ
Öte yandan; CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara’da balkon konuÅŸması yaptı. Milletin sandık yoluyla siyasetçilere mesajını ulaÅŸtırdığını söyleyen ErdoÄŸan, “31 Mart bizim için bir bitiÅŸ deÄŸil aslında bir dönüm noktasıdır” dedi. Yerel seçimlerden istedikleri neticeyi alamadıklarını belirten CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Seçim sonuçlarını analiz edeceÄŸiz, özeleÅŸtirimizi cesaretle yapacağız” diye konuÅŸtu.

ÖZEL: SEÇMEN TÃœRKÄ°YE’DE YENÄ° BÄ°R SÄ°YASETÄ°N KURULMASINA KARAR VERDÄ°
CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel ise partisinin genel merkezinde bir konuÅŸma yaptı. Duygusal anlar yaÅŸayan ve konuÅŸması sırasında gözleri dolan Özel, “CHP örgütüne teÅŸekkür ediyorum. Seçim sonuçları göstermiÅŸtir ki seçmen Türkiye’de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. Bugün seçmen, 22 yıllık Türkiye fotoÄŸrafını deÄŸiÅŸtirmeye karar verdi. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi. Türkiye Ä°ttifakı tarihi bir sonuç elde etti” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın