Ekrem İmamoğlu üçüncü kez İstanbul’u kazandı

0
3

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İBB adayı ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmî olmayan sonuçlara göre yeniden başkan seçildi. 16 milyon İstanbullu ile partizanlığı tarihe gömdüklerini vurgulayan İmamoğlu, “İstanbulluların bütün bana verdiği görevi, anlayışı emir kabul ediyorum. Yerine getirmeyi onurlu ve büyük bir sorumluluk olarak görüyorum” dedi.
CHP’nin İBB adayı ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmî olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı. Böylece İmamoğlu, 2019’daki 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından üçüncü kez İstanbul’da seçim kazanmış oldu.
Sandıkların yüzde 86,54’ünün açıldığı İstanbul’da İmamoğlu, oyların yüzde 50,91 ile birinci sırada. İmamoğlu’nun en yakın rakibi AKP’li Murat Kurum’un oy ise yüzde 39,94.

İmamoğlu, 31 Mart 2019’da oyların yüzde 48,80’ini alarak oyların yüzde 48,55’ini alan AKP’li Binali Yıldırım’ı geride bıraktı. Seçimde “usulsüzlük” olduğu iddialarıyla yenilenen seçimde İmamoğlu, oy farkını yaklaşık 800 bine çıkardı ve oyların yüzde 54,22’sini aldı. Yenilenen seçimde Binali Yıldırım ise yüzde 45’te kaldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda saat 23:30’da açıklama yapan İmamoğlu, seçim sonuçlarından memnun olduğunu ifade etti.

İmamoğlu, 16 milyon İstanbullu ile partizanlığı tarihe gömdüklerini vurgulayarak, “İstanbulluların bütün bana verdiği görevi, anlayışı emir kabul ediyorum. Yerine getirmeyi onurlu ve büyük bir sorumluluk olarak görüyorum” diye konuştu.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“16 milyon İstanbullu sadece bana değil elbette iktidara, rakiplerimize, Sayın Cumhurbaşkanı’na ve hükümet yetkililerine de mesajlar vermiştir. İktidara milletin söylediği şudur: Hükümet-belediye ilişkileri açısından yeni bir dönemin ele alınması sorumluluğunu yüklemiştir. İstanbulluların iradesiyle karşısında yeni metrolar başta olmak üzere nedensizle bekletilen tüm imzaların bir an önce tamamlanması, atılması ve İstanbul’un yatırımlarının geciktirilmemesi, engellenmemesi görevini vermişlerdir. Depreme hazırlık konusunda iş birliği hususunun en önemli konu olduğunu, merkezi idarenin yerel yönetimleri yok sayarak hareket etmemesi, başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi ekseninde güçlü bir iş birliğinin kurulmasıyla ilgili bir sürecin başlatılması görevini vermiştir.”

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklayacağı resmî açıklamasını bekleyeceklerini vurgulayan İmamoğlu, “Açıkçası yüzde 52’ye yakın oy oranımızla yüzde 39,5 civarında oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte. Bizi mutlu eden hedeflerimiz ilçeler noktasında büyük oranda gerçekleşmiş olmamızdır. 14 belediyemizin tamamı görevimize devam edeceğimiz belediyeler” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere tüm partililere, ailesine, yol arkadaşlarına teşekkür eden İmamoğlu, “İstanbul İttifakı’nı içselleştiren halkımıza, kadınlara, çocuklara, gençlere İstanbul İttifakı kavramını ruhen, bedenen kabul eden herkese, vicdan ittifakına vicdan ittifakına teşekkür ediyorum. Emeklilere, gençlere, işçilere, emekçilere, iş insanlarına teşekkür ediyorum” dedi. İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkürlerini iletti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın