Ankara’da Mansur Yavaş seçimi büyük farkla kazandı

0
2

Ankara’da Mansur Yavaş seçimi büyük farkla kazandı; CHP Etimesgut, Keçiören ve Mamak dahil 16 ilçede ilk sırada
Yerel seçimlerde başkentte CHP adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş büyük farkla 5 yıl daha göreve seçildi.
Anadolu Ajansı’na (AA) göre oyların yüzde 83’ü sayıldı. AA verilerine göre oyların yaklaşık Mansur Yavaş yüzde 59’unu, AKP adayı Turgut Altınok ise yüzde 32’sini aldı.
Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı konuşmada çalışmalarına inanan, kendilerine güvenen ve her zaman yanında olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve parti teşkilatlarına teşekkür etti.
Yavaş, “Bize atılan iftiralara rağmen bana güç veren, gözlerine her baktığımda hayatın anlamını yeniden keşfettiğim biricik aileme çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Biz bu seçim sonuçlarını zafer olarak görmüyoruz. Karşımızda düşman yok” diye konuşan Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu seçimin kaybedeni siyasi hayatını iftiracı olarak tamamlayan Turgut Altınok’tur.”
Turgut Altınok ise AKP Genel Merkezi’nden çıkarken gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vatandaşımız karar vermiştir. Demokrasi budur, saygı duyarız, hayırlı olsun” dedi.2019’da Ankara’da 25 ilçenin sadece üçünü kazanan CHP, şu ana kadarki sonuçlara göre 16 ilçede yarışı önde götürüyor.
CHP’nin önde olduğu ilçeler Çankaya, Beypazarı, Nallıhan, Ayaş, Polatlı, Haymana, Keçiören, Çankaya, Gölbaşı, Mamak, Elmadağ, Etimesgut, Şereflioçhisar, Kahramankazan, Kalecik ve Güdül.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın