Seçimi kaybeden Erdoğan: “Umduğumuz neticeyi alamadık”

0
2

31 Mart Yerel Seçimleri’nin kendileri için bitiş değil, başlangıç olduğunu söyleyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu seçimlerden umdukları neticeyi alamadıklarını ifade etti, “Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde gerekli müdahalelerde bulunacağız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde konuştu. Bu seçimlerden umdukları sonucu alamadıklarını söyleyen Erdoğan, “14-28 Mayıs Seçimleri’ndeki zaferimizden dokuz ay sonra maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak daha önceki gibi bu seçime de yoğun bir şekilde çalıştık, gece gündüz demeden sahadaydık. 52 farklı şehrimizi ziyaret ettim, oralarda mitingler yaptım, halkımla bütünleştim, netice böyle oldu. Her olanda bir hayır vardır.”

Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin sonuçlarını değerlendireceklerini, özeleştirilerini cesaretle yapacaklarını vurgulayarak, “Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde gerekli müdahalelerde bulunacağız” diye konuştu.

Demokrasiye yakışır olgunlukla seçimlerin tamamlandığını söyleyen Erdoğan, “Münferit bazı vakalar haricinde, seçim atmosferine gölge düşürecek müessif hiçbir hadise yaşanmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde vatandaşlarımıza yönelik bölücü örgütün kölelerinin baskı ve hakaretlerine şahit olduk. Ama emniyet birimlerimizin etkili müdahaleleriyle ciddi bir sorun çıkmadı” dedi.

Erdoğan belediye başkanı seçilen adayları tebrik etti, “Biz de hükümet olarak, milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri, şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Sandığa gidenlere teşekkür eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla ifade eder. Milletin kararının hiçbir baskıyla, dayatmayla, yönlendirmeyle karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi demokrasimiz için başlı başına büyük bir kazançtır. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil, aslında bir dönüm noktasıdır. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde de Türk milleti sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Seçim maratonunda kazanın adaylardan önce milletimiz olmuştur, demokrasimiz olmuştur. Bugün AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na oy verenlerle birlikte, demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır. Bu yolu beraber yürüyeceğiz, kim ne derse desin. Buradan siyasi parti fark etmeksizin, iradesini sandığa yansıtan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın