Bodrum’daki festivalde 3 ton hamsi dağıtıldı

0
2

BODRUM – Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi tarafından Ä°skele Meydanı’nda düzenlenen festival, öğle saatlerine doÄŸru baÅŸladı. Karadeniz’e özgü ürünlerin stantlarda satışının yapıldığı etkinlikte yaklaşık 3 ton hamsi piÅŸirilip dağıtıldı. Ekmek arası hamsi almak isteyen vatandaÅŸlar, uzun kuyruklar oluÅŸturdu. Etkinlikte Hülya Polat, Erol Åžahin, Nihat Yılmaz, Safa TatoÄŸlu, Süleyman Gülten ve Emre YetimoÄŸlu sahne aldı. Festivale katılanlar, müzik eÅŸliÄŸinde horon oynadı, renkli görüntüler ortaya çıktı. Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi BaÅŸkanı Sefer Çelik, etkinliÄŸe katılanlara ve destek verenlere teÅŸekkür etti.

bodrum--005.jpgbodrum--006.jpgDerneÄŸin sözcüsü Yener Çelik ise kısa süre önce yaÅŸamını yitiren dernek üyesi iÅŸ insanı Vedat Akyüz’ü anarak konuÅŸmasına baÅŸladı. Ä°lkbaharda yayla ÅŸenliÄŸi yapacaklarını da sözlerine ekleyen Çelik, “1 yıldır heyecanla bekliyoruz. Gerek yöresel ürünlerimizi, kültürümüzü gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza yaÅŸatmak adında mücadele ediyoruz. Festivalde emeÄŸi geçen herkese sonsuz teÅŸekkür ederiz. Zor geçen bir sürecin ardından Bodrum bugün bambaÅŸka güzel bir gün yaşıyor” dedi.

bodrum--007.jpgBodrum Kaymakamı Mustafa Çit, kendisinin de Tokatlı olduğunu, bir Karadenizli olduğunu hatırlatarak festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından katılımcılar müzik eşliğinde horon oynamaya devam etti.

Kaynak: Bodrum’daki festivalde 3 ton hamsi dağıtıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın