Emin Çakmak: TÜRSAB Başkanı’nı istifaya çağırdı

0
8

İSTANBUL – Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi – THTC Kurucu Başkanı, Hello Turizm Genel Müdürü ve geçmiş dönem TÜRSAB Başkan adaylarından Emin Çakmak, TÜRSAB başkanını “Devlete meydan okumaktan vazgeç” diyerek istifaya çağırdı. TÜRSAB başkanının panik içinde yaptığı toplantıların son çırpınışlar olduğunu ve fayda getirmeyeceğini söyleyen Emin Çakmak “TÜRSAB Başkanı gerçekten birliğine hizmet etmek istiyorsa en büyük hizmeti istifa etmek olacaktır” şeklinde konuştu.

emin-cakmak,-tursab-001.jpg

KANUN TÜM STK’LARIN ORTAK AKLI İLE OLUŞTURULDU
Emin Çakmak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un kanun taslağını tüm sivil toplum kuruluşlarının görüşünü alarak ‘ortak akılda’ buluşarak oluşturduğunu sözlerine ekledi. Emin Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bakanlığın hazırladığı kanun seyahat acentelerinin zararına değildir. Aksine acentelerin yükünü azaltacaktır ve Türk turizmini Türkiye yüzyılında ileriye taşıyacak bir kanundur. Bizlerde yapılan toplantılarda verdiğimiz görüşlerin birebir kanuna yansıdığını gördük. Kanun turizml sektöründeki sivil toplum örgütlerinin ortak aklıyla oluşmuştur. Türsab başkanının yaptığı anti propaganda üyelerinin menfaatine yönelik değildir. Kanunu bahane olarak ileri sürüyor. Amacı sadece kendi koltuk menfaatlerini korumak içindir.

emin-cakmak,-tursab-002.jpg

TOPLANTILARIN HİÇBİR FAYDASI YOK
“Türsab’a dokunma” çağrılarıyla yapılan toplantılar Türsab başkanının son çırpınışlarıdır ve bir faydası yoktur. Üyelere ise herhangi bir faydası yoktur. 1618 Sayılı Kanun’un çıkışında ise herhangi bir etkisi olmayacaktır. Türsab başkanı o makamda olduğu sürece ve ‘hodri meydan’ şeklinde meydan okuma tavırlarıyla bir şey kazanmayacaktır. Kendi tarafında olmayanlara ve devlet adamlarına kaba, küstah ifadelerde bulunan tavırlarını kınıyorum.

ZAMANINDA AYRILMASI MENFAATİNEDİR
Bir an önce, daha fazla zora sokmadan, ‘zararın neresinden dönülürse kardır’ diyerek bulunduğu görevden istifa ederek turizmde yarattığı kavga ortamını bitirmelidir. Görevinden istifa edip yönetimi yol arkadaşlarına bırakması kendisi için hayırlı olacaktır.
Yoksa, kanun çıktıktan sonra “Ben bu işi başaramadım. Gidiyorum’ demesi bir işe yaramayacaktır. Aklını başına alıp bir an önce istifa etmesi kendi menfaatinedir. TÜRSAB üyelerine ve turizme yapacağı en büyük iyilik budur.”

Kaynak: Emin Çakmak: TÜRSAB Başkanı’nı istifaya çağırdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın