Ne Roma Ne Venedik. Burası türkiye,Turistler akın akın geliyor.

0
3

Mardin, binlerce yıllık tarihi ve zengin kültürüyle turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış yaşanıyor. Geçen yıl 2 milyon 150 bin olan turist sayısının bu yıl 3 milyonu aşması bekleniyor. Görenler Venedik sanıyor

Mardin, tarihi, kültürü, inanç turizmi ve doğal güzellikleriyle her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Kentin caddeleri, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı ve antik Dara Kenti gibi tarihi ve kültürel mekanlar en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, turistleri tarihi kenti gezmeye teşvik ediyor. Geçen yıl en çok ziyaret edilen Deyrulzafaran Manastırı ve Kasımiye Medresesi’ne girişlerden alınan istatistiklere göre, bu yıl turist sayısının 3 milyonu aşması bekleniyor.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Gürgör, Mardin turizmini 12 aya yayma hedeflerine ulaştıklarını belirtti. Kentin kültürü ve yapısının yoğun talep aldığını vurgulayan Gürgör, 2023 yılında 650 bine yakın konaklama gerçekleştirdiklerini ve hedeflerinin 2024 yılı sonunda 1 milyon konaklamayı geçmek olduğunu ifade etti.

Mardin’e gelen turistler, Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice türkü ve şarkılarını seslendiren sokak müzisyenlerinden keyif alıyor. Ziyaretçiler arasında Mardin’e ilk defa gelenler de hayranlıkla kenti keşfederken, Mardin’in tarihi dokusunu ve farklılığını övgüyle dile getiriyorlar. İstanbul’dan gelen bir grup turist, Dara Antik Kenti’ni ziyaret ederek Mardin’in güzelliklerine hayran kaldıklarını ve tekrar geleceklerini belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın