ChatGPT’ye kısıtlama geliyor

0
4

Avrupa BirliÄŸi komisyonu ChatGPT ile yayılan yapay zeka kurallarını kabul etti. AB’nin mevzuatına göre üretken yapay zekaya ilk kısıtlamaları getirirken ÅŸirketler düzenlemenin çok ileri gittiÄŸi yönünde görüş birliÄŸine vardı.
Avrupa BirliÄŸi komisyonu yapay zeka kurallarını kabul etti. AB’nin mevzuatına göre üretken yapay zekaya ilk kısıtlamaları getirirken ÅŸirketler düzenlemenin çok ileri gittiÄŸi yönünde görüş birliÄŸine vardı. AB’nin mevzuatına göre üretken yapay zekaya ilk kısıtlamaları getirirken ÅŸirketler düzenlemenin çok ileri gittiÄŸi yönünde görüş birliÄŸine vardı.

Son dönemlerde hızla gelişen yapay zeka dünyasına ilişkin en kapsamlı bariyerleri yürürlüğe sokan Avrupa Birliği bu konudan şirketlerinde eleştirilerini aldı.

Avrupa Birliği tarafından geliştirilen mevzuat ABD dahil hiçbir ülke de bulunmazken, dönüm noktası sayılabilecek bu kurallar dizisi, yapay zekânın Batı dünyasında nasıl bir tonda yönetileceğini belirlemesi konusunda ilgi çekici durumda.

Yapay zeka yasasına iliÅŸkin açıklamalarda bulunan İç Pazardan Sorumlu Komisyon Ãœyesi Thierry Breton, “Avrupa artık güvenilir yapay zeka konusunda küresel bir standart belirleyicidir” ifadelerini kullandı.

ENDİŞELERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Söz konusu yasa hızla gelişen teknolojiden kaynaklanan önyargı, mahremiyet ve diğer risklerle ilgili endişeleri gidermeyi planlıyor. Öte yandan Yapay zeka yasası, işyerlerinde ve okullarda duyguları tespit etmek için kullanılmasını yasaklamanın yanı sıra iş başvurularını sıralamak gibi yüksek riskli durumlarda nasıl kullanılabileceğini belirleyecek.

CHATGPT’YE KISITLAMA

Söz konusu yasa ile birlikte geçen yıl ChatGPT’nin popülaritesiyle dünyanın dikkatini çeken üretken yapay zeka araçlarına da ilk kısıtlamaları getirecek.

MÜZAKERELER 35 SAAT SÜRDÜ

Avrupa Birliği komisyonu tarafından tasarı 35 saatten fazla süren bir müzakere maratonunun ardından yetkililerin bir geçici anlaşmaya varmasından bu yana geçen üç ay içinde endişelere yol açtı.

Geçen yıl görüşmeler son aÅŸamaya geldiÄŸinde Fransız ve Alman hükümetleri, kuralların Fransa’nın Mistral AI ve Almanya’nın Aleph Alpha GmbH gibi Avrupalı giriÅŸimlere zarar vereceÄŸini savunarak, üretken yapay zekâyı düzenlemeye yönelik bazı fikirlere karşı çıkmışlardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın