Deve Güreşleri Folklorik kültürümüzün bir parçasıdır

0
1

Abdurrahman Büyükkeskin
DEMRE/ANTALYA – Antalya’nın Demre(Kale) ilçesi Demre Belediyesi ve Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi ile Mavi Akdeniz YeÅŸil Demre Deveciler DerneÄŸi’nin bu sene 17’ncisini düzenlediÄŸi geleneksel Folklorik Deve GüreÅŸine Demreliler yoÄŸun ilgi gösterdi.

Demre Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 17. sini düzenlediği Folklorik Deve Güreşi Gösterileri büyük bir katılımla gerçekleşti. Yaklaşık 50 devenin kıran kırana mücadele ettiği güreşte gerçekleşti. Güreşte güreş alanında kaçan deve diskalifiye sayıldı.

deve-guresleri-002.jpgDeve güreÅŸine Demre Belediye BaÅŸkanı Gülsüm Cengiz ve Mavi Akdeniz YeÅŸil Demre Deveciler DerneÄŸi BaÅŸkanı Yusuf DedemoÄŸlu ve deve sahipleri katıldı. Demre Belediye BaÅŸkan Gülsüm Cengiz yaptığı açıklamada,’ Geleneksel hale getirdikleri 17’nci Folklorik Demre Deve güreÅŸinÄ° gerçekleÅŸtirmekten onur v mutluluk duyduk. Amacımız bu tür etkinlikleri özümüzün ve kültürümüzün bir parçasını gelecek nesillere taşımaktır.YoÄŸun bir ilgiyle çok güzel bir atmosferde geçen etkinliÄŸe katılan tüm deve sahiplerine ve hemÅŸerilerimize teÅŸekkür ediyorum.’dedi.

deve-guresleri-001.jpg

deve-guresleri.jpgGüreşte dereceye giren develere madalya ve kupalarını Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz yaptı.

Kaynak: Deve Güreşleri Folklorik kültürümüzün bir parçasıdır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın