Ermenistan AB üyeliğine başvurmayı düşünüyor

0
2

Rusya ile yaÅŸanan gerginliklerin ardından Ermenistan’dan önemli bir açıklama geldi. Ãœlkenin DışiÅŸleri Bakanı Ararat Mirzoyan Batı ile daha yakın iliÅŸkiler kurmaya çalışan Ermenistan’ın Avrupa BirliÄŸi üyeliÄŸine baÅŸvurmayı düşündüğünü söyledi.

Ermenistan DışiÅŸleri Bakanı Ararat Mirzoyan dün yaptığı açıklamada, geleneksel müttefiki Rusya ile yaÅŸanan gerginlikler karşısında Batı ile daha yakın iliÅŸkiler kurmaya çalışan Ermenistan’ın Avrupa BirliÄŸi üyeliÄŸine baÅŸvurmayı düşündüğünü söyledi.

Mirzoyan, TRT World kanalına verdiÄŸi röportajda, “Bugünlerde Ermenistan’da pek çok yeni fırsat büyük ölçüde tartışılıyor ve bunun Avrupa BirliÄŸi üyeliÄŸini de içerdiÄŸini söyleyebilirim, bu bir sır olmayacak.” dedi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan, 2018 devrimiyle iktidara geldiÄŸinden beri Ermenistan’ın Avrupa ve ABD ile baÄŸlarını derinleÅŸtirerek geleneksel müttefiki Rusya’nın defalarca öfkesini çekti.

Erivan defalarca Moskova ile ittifakının Ukrayna’daki savaÅŸa kadar uzanmadığını söylerken, PaÅŸinyan Rusya’yı kendi hükümetini baltalamaya çalışmakla suçladı. Ermenistan ayrıca Rusya’yı, son yıllarda Moskova’ya yaklaÅŸan uzun süredir rakibi olan Azerbaycan’a karşı kendisini savunamamakla suçluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın