F1’in Türkiye’ye dönmesi için kritik süreç baÅŸlıyor

0
6

Türkiye’deki motor sporları tutkunlarının uzun zamandır merak ettiÄŸi soru olan “Formula 1 Türkiye’ye ne zaman dönecek?” sorusu için heyecanlı bekleyiÅŸ devam ediyor. Ä°stanbul Park’ın takvimde kalıcı olarak yer alamadığı 12 yılın ardından, pistin geleceÄŸi önümüzdeki hafta belirlenecek önemli bir ihaleyle kararlaÅŸtırılacak. Ä°hale, pistin 30 yıllık iÅŸletmecisini belirleyecek ve 2 Nisan’da gerçekleÅŸtirilecek.

Türkiye, 2012 yılında Formula 1’e veda ettikten sonra pandemi sürecinde takvimde yer alabilen Ä°stanbul Park’ın ardından Formula 1’e kalıcı bir ÅŸekilde geri dönme hedefiyle kritik bir virajda bulunuyor. Bu hedef doÄŸrultusunda, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ä°stanbul Park’ın 30 yıllık iÅŸletme hakları için gelecek hafta bir ihale düzenleyecek.

YÃœKLENÄ°CÄ° FÄ°RMADAN KATILIM GARANTÄ°SÄ°
İhalede en dikkat çeken madde, yüklenici firmadan istenen Formula 1 takvimine katılım garantisi olacak. Mevcut işletmeci Intercity ile yarışacak Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ise bu hedefe oldukça iddialı bir şekilde yaklaşıyor.

2026 yılı, ÅŸu anda Türkiye’nin en yakın hedefi olarak gözüküyor. 2026’da 7 farklı ülkenin süresi doluyor olacak ve Türkiye, Formula 1’e ev sahipliÄŸi yapmak için hazır olduÄŸunu gösteriyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu BaÅŸkanı Eren Üçlertoprağı, Türkiye Grand Prix’si için 2026 hedefini NTV’ye açıkladı. Üçlertoprağı, Türkiye’nin hem coÄŸrafi konumu hem de ekonomik potansiyeli göz önüne alındığında Formula 1 için ideal bir yer olduÄŸunu belirtti.

Önümüzdeki dönemde gerçekleÅŸtirilecek kritik ihale, Türkiye’nin Formula 1’e kalıcı olarak dönmesi için büyük bir adım olacak. Üçlertoprağı, bu ihaleyle birlikte Türkiye’nin sporcuları, halkı ve Formula 1 tutkunlarını yeniden bu heyecana kavuÅŸturmayı umduÄŸunu belirtti.

2026’DA Ä°LK ÅžEHÄ°R MADRÄ°D
DiÄŸer taraftan, Formula 1’in 2026 sezonu takvimi için ilk ÅŸehir olarak Madrid’in rezervasyon yaptırdığı bilgisi de elde edildi. Ä°spanya’nın baÅŸkenti, 2035’e kadar sürecek 9 yıllık bir sözleÅŸme için organizatörlerle anlaÅŸtı.

Türkiye’nin Formula 1’e kalıcı olarak geri dönmesi, hem sporun hayranları hem de ülke ekonomisi için büyük bir fırsat olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın