FIFA BaÅŸkanı Infantino’dan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaÅŸanan olaylara tepki

0
3

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaÅŸmasının sonunda taraftarların sahaya girmesiyle olaylar yaÅŸandı. Åžiddet olaylarına tepki gösteren FIFA BaÅŸkanı Infantino “YaÅŸanan ÅŸiddet kesinlikle kabul edilemez, sporumuzda yeri yok” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında dün karşı karşıya gelen Trabzonspor ve Fenerbahçe maçında olaylar patlak verdi. Maç sonunda Fenerbahçe oyuncularına saldırmak üzere taraftarların sahaya girmesiyle ortalık karıştı.

Son dakika! Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar sonrası 12 gözaltı Son dakika! Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar sonrası 12 gözaltı

‘KESÄ°NLÄ°KLE KABUL EDÄ°LEMEZ’
Dünyanın konuÅŸtuÄŸu olaya bir tepki de FIFA BaÅŸkanı Gianni Infantino’dan geldi. Infantino, “Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan ÅŸiddet kesinlikle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Infantino’nun açıklaması şöyle:

“Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaÅŸması sonrasında yaÅŸanan ÅŸiddet kesinlikle kabul edilemez; saha içinde veya saha dışında, bunun sporumuzda veya toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve tekrar söyleyeceÄŸim; futbolda istisnasız tüm oyuncuların, dünyanın her yerindeki pek çok insana bu kadar keyif veren bir oyunu oynayabilmek için güvende ve emniyette olması gerekiyor. Ä°lgili makamları buna her düzeyde saygı gösterilmesini saÄŸlamaya ve Trabzon’daki ÅŸok edici olayların faillerinin yaptıklarının hesabını vermeye çağırıyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın