Hastane randevuları otomatik olarak iptal edilebilir…!

0
5

“Onaylı Randevu” sistemiyle hastalar randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar randevusuna onay veriyor veya gelemeyeceÄŸini bildiriyor. Ãœzerinde herhangi bir iÅŸlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00’de otomatik olarak iptal ediliyor. Dün itibarıyla randevuların iptal edilmesinin ardından boÅŸ kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılıyor.

SaÄŸlık Bakanlığınca hayata geçirilen “Onaylı Randevu” sistemiyle hastalar, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceÄŸini Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) bildirecek.

Hastalar öncelikle, SaÄŸlık Bakanlığı’na baÄŸlı saÄŸlık kuruluÅŸlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya “ALO 182” çaÄŸrı merkezinden randevu oluÅŸturacak.

Yeni uygulamayla randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceÄŸini sisteme bildirmesi gerekecek.

ONAYLANMAYAN RANDEVULAR Ä°PTAL EDÄ°LECEK

Ãœzerinde herhangi bir iÅŸlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00’de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kiÅŸi tekrar randevu alabilecek, herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin ise aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak.

Uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak, bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek.

Onaylı Randevu Sistemi’nde, randevuların iptal edilmesinin ardından boÅŸ kalan kapasite için sistemden randevu alamayan ancak talep bırakmış hastalara ulaşılacak, öncelik talepte bulunan hastalara verilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın