Hibrit tren Avusturya’da yeterliliğini kanıtladı

0
386

Avusturya Federal Aşağı Avusturya’da test edildi. Her iki durumda da, bataryalarla donatılmış elektrikli tren, yolculardan olumlu geri bildirimler aldı ve bölge hatlarındaki yeterliliğini kanıtladı.

Avusturya Federal Demiryolları (ÖBB), Cityjet eko treninin test edilmesinde bir adım daha tamamladı. Bir ay boyunca, şirketin ilk hibrid aracı Yukarı Avusturya’daki bölgesel yollar üzerinde inceleniyordu. Daha önce Aşağı Avusturya’da test edildi. Her iki durumda da, bataryalarla donatılmış elektrikli tren, yolculardan olumlu geri bildirimler aldı ve bölge hatlarındaki yeterliliğini kanıtladı.

ÖBB, Cityjet eko trenini Yukarı Avusturya’daki elektrikli olmayan rotalarda Ekim ortasından Kasım ortasına kadar test ediyordu. Bu dönemde, araç Yukarı Avusturya’daki üç bölgesel hat üzerinde birkaç bağlantı yaptı: Donauuferbahn (Linz ve St. Nikola an der Donau arasında), Almtalbahn (Wels ve Sattledt arasında), Hausruckbahn (Vöcklabruck ve Schärding arasında). Avusturyalı demiryolu operatörü, yolcuların yenilikçi çoklu birim hakkında olumlu geri bildirimde bulunduğunu bildirdi. “Cityjet eko treni yolcular tarafından iyi karşılandı ve çevre için iyi. Test sürüşleri beklentilerimizi aştı ve yolcular Cityjet eko’nun konforunu ve modern görünümünü takdir ediyorlar ”dedi.

Aşağı Avusturya’daki Testler

Avusturya, Cityjet eko treninin incelendiği ikinci bölgedir. Eylül ayında Aşağı Avusturya’da üç bölgesel elektriksiz hat ile düzenli geziler gerçekleştirdi : Kamptalbahn (St. Pölten – Horn), Traisentalbahn ve Kremser Bahn (St. Pölten – Hainfeld ve St. Pölten – Krems) ve Erlauftalbahn (Pöchlarn – Scheibbs). Eylül denemeleri de başarıyla tamamlandı.

OBB, aynı zamanda yolcuların olumlu tepkilerini aldı. Dahası, şirket elektriksiz yolların batarya kullanımının iyi bir seçenek olduğunu kanıtladı. Onların enerji demiryolu hizmeti sağlamak için oldukça yeterli. ÖBB için bu sonuçlar önemlidir, çünkü tüm ağın dörtte biri (yaklaşık 1300 kilometrelik pist) elektrikli değildir. Hibrit trenin yardımıyla, demiryolu çevre dostu politikasını sürdürmeyi ve sera gazı emisyonlarını büyük ölçüde azaltmayı hedefliyor.

Cityjet eko tren

Cityjet eko treni Siemens Mobility tarafından geliştirilmiştir. Desiro tren ailesine dayanmaktadır. ÖBB, 2015’ten bu yana ‘Cityjet’ markası altında çalışıyor. Viyana’daki S-Bahn hatlarında ve Avusturya’daki bölgesel güzergahlarda koşuyorlar. Hibrid versiyon, geleneksel Cityjet elektrikli treninin dönüştürülmesiyle üretildi. Çatıda kurulu pillerle donatılmıştır. Bu çözüm, katarın elektrikli bölümlerdeki üst kablolardan gelen enerjiyi ve elektrikli olmayan yollardaki batarya gücünü kullanmasını sağlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın