Bi-mode trenler İngiltere’de daha popüler hale geldi

0
478

Gittikçe daha fazla sayıda İngiliz demiryolu operatörü filolarına çift modlu elektro-dizel trenleri dahil ediyor.

Yayınlandı 11-12-2019 içinde 11:48

Gittikçe daha fazla sayıda İngiliz demiryolu operatörü filolarına çift modlu elektro-dizel trenleri dahil ediyor. Sadece bu yıl üç şirket, rotalarında bu tür hadde stoklarına hizmete girdi. Dördüncüsü buna yaklaşıyor, diğer ikisi bunu gelecek yıl yapmayı planlıyor. Faaliyetlerine yeni başlayan yeni bir operatör olan Avanti West Coast bile bu trendi takip etmek istiyor. İki modlu trenler neden İngiltere demiryollarında daha popüler hale geliyor?

Londra Kuzey Doğu Demiryolu (LNER) Genel Müdürü David Horne, Mart ayında, “Bu, ülkedeki aşağı yukarı müşterilerin beklediği ve demiryolu yolculuğu için anıtsal bir kilometre taşını temsil ettiği şey” dedi. O anda, ilk LNER’in Azuma iki modlu treninin (Sınıf 800) planlanan lansmanını kastetti. Çok sayıda fotoğraf ve özçekim içeren önemli olay, Mayıs ayı ortalarında Londra King Cross istasyonunda , şirketi hem elektrikli hem de elektrikli olmayan yollara hizmet edebilecek olan aracın hizmetine girdiğinde gerçekleşti.

Sonraki aylarda, Horne, Azuma trenleri yeni bir rotada hizmet vermeye başladığında, birkaç kez bazı değişiklikler ve güncellemelerle benzer konuşmalar ilan ediyordu. Ancak sözlerinin anlamı her zaman aynı kaldı: şirket ve yolcular için yeni bir kilometre taşı. En son gelişme, 10 Aralık Salı günü, LNER’in Azuma treni (Sınıf 800), İskoçya Highlands’e ulaştığında gerçekleşti. Yeni türün neredeyse 40 yıldır Londra ve Inverness arasındaki eski moda dizel Yüksek Hızlı Trenlerin yerini alması bekleniyor.

Büyük Anglia, bu yıl iki modlu araçlar tanıtan bir başka İngiltere tren işletmecisi. LNER’ın aksine, Stadler yapımı Flirt çift modlu araçları (Sınıf 755) filosuna ekledi. İki modlu treni Temmuz sonunda ilk yolculuğu yaptı. Dört ay sonra, TransPennine Express 19 elektro-dizel araç içeren Nova sınıf filosunu resmen başlattı (Sınıf 802). Liverpool’dan Manchester, Newcastle ve Edinburgh’a şirketin bağlantısına hizmet ediyorlar. Aralık ayı başlarında, açık erişim operatörü Hull Trenler iki modlu filoya sahip şirketler listesine katıldı. 5 Aralık’ta, 802 Sınıfındaki yeni Paragon treni ile Hull ve Londra arasında ilk seferini gerçekleştirdi. Hull Trenleri, 2020’nin başlarında beş trenin tüm Paragon filosuna hizmete girmeyi planlıyor.

Tarih yapmak

Tüm bu gelişmeler, elbette yukarıda belirtilen operatörlerin her biri için bir dönüm noktası oluşturdu. Ancak, bu bölgedeki öncü Büyük Batı Demiryolu (GWR) idi. Şirket, Ekim 2017’de ilk iki modlu Class Class trenini Ekim 2017’de tanıttı. GWR Genel Müdürü Mark Hopwood açılış töreninde “Bugün GWR’de bir kez daha tarih yazıyoruz” dedi. İki yıl sonra, şirket 802 Sınıfının ilk aracını ekledi. İki modlu trenlerin kullanılmasının olası nedenlerini ve avantajlarını tanımlayan GWR idi. Hopwood, “Yeni trenler, yolcu taşımacılığında bir adım değişikliği getirecek – daha fazla koltuk vererek ve daha sık ve daha hızlı hizmet vermemizi sağlayacak” dedi. GWR’yi takip eden operatörler de bu vurguyu vurgulamaktadır: daha fazla kapasite ve daha iyi hizmet.

Bununla birlikte, elektro-dizel trenlerin temel özelliği, hem elektrikli hem de elektrikli olmayan yollarda çalışabilmeleridir. Bu, İngiltere’de genellikle sınırlı bir süre için çalışan tren işletmecilerinin beklememelerini, bazı demiryolu hatlarının elektriklenmesini sağlar. İki modlu trenlerin yardımıyla, İngiliz operatörler elektrikli ve elektrikli olmayan bölümleri kolayca birleştirebilir ve yolculara yeni bağlantılar sunabilir. Bu durumda başka bir seçenek de var. Daha önce, operatörler bu tür bağlantılara hizmet ettiler ancak elektrikle çalışan bölümlerde bile bu amaçlar için dizel motor kullandılar. Bu ek maliyetler getirir.

Dört tip çift modlu tren

İngiliz operatörleri tarafından kullanılan yeni çift modlu elektro-dizel trenlerin farklı isimlerine rağmen, bunlar üç tipe aittir: Sınıf 800, Sınıf 802 ve Sınıf 755. İlk iki tip Hitachi Rail tarafından geliştirildi. Stadler Rail tarafından. Great Western Demiryolu 57 adet Class 800 ve 36 adet Class 802 de dahil olmak üzere 93 trenin en büyük iki modlu filosuna sahip. İkinci en büyük iki modlu araç sayısı ise Greater Anglia tarafından işletiliyor: hizmette, önümüzdeki yıl 14 ünite daha sağlanacak.

Aynı zamanda, TransPennine Express 19 ünite Sınıf 802, LNER – 16 ünite Sınıf 800 (yedi adet 2020’de daha satışa sunulacak) ve Hull Trenler – bir ünite Sınıf 802 (dördü 2020’de çalışmaya başlayacak) . Yepyeni operatör Avanti West Coast’un Hitachi Rail’den 800 sınıfı Class 13 çift tren siparişi verdiğini belirtmekte fayda var. Tüm siparişler yerine getirildiğinde, İngiltere ağındaki iki modlu araçların sayısı 191 birime çıkacak.

Gelecek yıl, dördüncü tip çift modlu elektro-dizel araçların İngiltere demiryolu ağında hizmete girmesi sağlanacak. Klasik dizel motorlu Sınıf 319 ünitelerinden dönüştürülen 769 Sınıfıdır. GWR bu tür 19 araç, Kuzey-sekiz araç ve Galler Demiryolu Hizmetlerini Taşıma (TfW Ray) – dokuz araç ekleyecektir. TfW Rail , Stadler Rail’den (Class 756) üç modlu Flirt trenleri da sipariş etti . Elektrik, dizel ve batarya gücünü kullanabilecekler. Ancak bu başka bir makalede yazılması tamamen farklı bir hikaye.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın