Virüs riskinden 4 ülkenin çevirdiği gemiyi Kamboçya kabul etti

0
466

Holland America Line yetkilileri 2 bin 200 yolculu gemide ne yolcularda ne de mürettebatta COVID-19 hastalığının tespit edilmediğini açıkladı.

KAMBOÇYA- Korono virüsü riski nedeniyle Çin’den gelen yolcu gemisi dört ülke tarafından reddedildikten sonra Kamboçya tarafından kabul edildi. Nihayet çarÅŸamba günü gemiden çıkabilen yolcuları sırasıyla Japonya, Tayvan, Filipinler ve Tayland geri çevirdi.

‘The Westerdam’ adlı geminin operatörü olan Holland America Line yetkilileri 2 bin 200 yolculu gemide ne yolcularda ne de mürettebatta COVID-19 hastalığının tespit edilmediÄŸini açıkladı.

Özellikle Japonya’da Yokohama ÅŸehrinin limanında demirli halde karantinada bekletilen ve içinde 174 vaka olduÄŸu bilinen cruise gemisi nedeniyle ek tedbir uygulamaları hayata geçti. Japon hükümetinin Çin’den gelen gemiyi reddetmesiyle iki ülke de daha benzer tutum aldı.

The Westerdam cruise gemisi seyahatine Singapur’da baÅŸlayıp Hong Kong ile devam etmiÅŸti. Her iki durakta da salgın vakaları bulunduÄŸu için bir sonraki durak olan Japonya gemiyi kabul etmedi.

Diamond Princess yolcu gemisinde 39 koronavirüs vakası daha: Toplam 174 hasta Korona, yeni adıyla COVID-19 virüsünün salgın hızında ilk kez düşüş kaydedildi. Çinli uzman: Koronavirüs salgını nisan ayında sona erebilir

KAMBOÇYA’DAN ÇIN’E DESTEK

Kamboçya’nın Çin ile yakın iliÅŸkileri olan BaÅŸbakanı Hun Sen sadece Çin’den gelen gemileri deÄŸil tüm uçuÅŸları da kabul etmeye devam ediyor. Ä°kili iliÅŸkilere ve ekonomik ticarete önem veren Sen, salgının neden olduÄŸu izolasyon konusunda Çin’in en büyük destekçilerinden biri olarak görülüyor.

GEMI ÅžIMDI NEREYE GIDECEK?

Yolcular Kamboçya’da indi ve buradan havayoluyla evlerine dönecekler ancak The Westerdam’ın nereye gideceÄŸi belirsizliÄŸini koruyor.

Normal planlamada gerekli yakıt ve yiyeceÄŸi alabilmek için Tayland’a demirlemesi öngörülüyordu ancak bu mümkünm olmayacak. Geminin Kamboçya’ya kadar Tayland donanması eskortluÄŸunda yolculuk ettiÄŸi belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın