İki yeni turistik seferde tren bileti fiyatları açıklandı.

0
3

Tren yolculuÄŸunun sevilen rotalarından turistik DoÄŸu Ekspresi’ne alternatif, Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenleri 17 ve 19 Nisan’da sefere baÅŸlıyor.

Yolculukların fiyatı da açıklandı.

ANKARA – UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu, Turistik DoÄŸu Ekspresi’ne alternatif Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenlerinin 17 ve 19 Nisan’da iÅŸletilmeye baÅŸlanacağını açıkladı. UraloÄŸlu, “Yüksek hızlı trenlerin yanında konvansiyonel hatlarda iÅŸletilen trenlere olan taleplerin artmasıyla birlikte seyahat severlerin hizmetinde olacak iki yeni turistik tren daha iÅŸletilmeye baÅŸlanacak” dedi.

1051 kilometre hat uzunluÄŸunda Ankara-Diyarbakır güzergahında iÅŸletilecek olan Ankara-Diyarbakır Turistik Treni’nin 180 kiÅŸi kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluÅŸacak. Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te hareket edecek, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de yola çıkacak. Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’de 3 turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel deÄŸerleri görme imkanı sunacak. Turistik Trenlerin gezginlere ev konforunu sunduÄŸunu söyleyen UraloÄŸlu’nun açıklamasına göre, 1262 kilometrelik Ankara-Tatvan parkurunda iÅŸletilecek turistik trenin Ankara’dan 17 Nisan ÇarÅŸamba günü saat 15.55’te seferlerine baÅŸlayacak. Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saatlik bir duruÅŸ gerçekleÅŸtirecek.

19 Nisan Cuma günü de Tatvan’dan 06.35’te hareket edecek tren, Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik duruÅŸ yapacak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluÅŸuyor” ifadelerini kullandı.FÄ°YATLAR BELLÄ° OLDUAnkara-Diyarbakır parkurunda yataklı vagonda bir oda fiyatının 9 bin TL olduÄŸunu kaydeden UraloÄŸlu, Diyarbakır-Ankara parkurunda 8 bin TL, Ankara-Tatvan parkurunda 9 bin 900 TL, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin TL olarak belirlendiÄŸini belirtti. Bakan UraloÄŸlu, yataklı vagonda 1 odada 2 kiÅŸinin seyahat edebileceÄŸinin de altını çizdi. Kaynak: Ä°ki yeni turistik seferde tren bileti fiyatları açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın