Ä°mamoÄŸlu, Financial Times’a konuÅŸtu: ‘Bu asla sadece Ä°stanbul seçimi deÄŸildi’

0
3

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Financial Times’a verdiÄŸi demeçte, AKP’li CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın “mesajı almaması ve aynı ÅŸeyleri yapmaya devam etmesi” halinde “siyasi ömrünün kısalacağı” uyarısında bulundu.

31 Mart yerel seçimlerde Ä°stanbul’da yeniden BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olarak seçilen ve dış basınının yakından takip ettiÄŸi Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°ngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times’a konuÅŸtu.

Financial Times, Ä°mamoÄŸlu hakkında, “Yeniden Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı seçilmesi, Türkiye’nin canlanan muhalefetine güçlü bir coÅŸku dalgası gönderdi ve Ä°mamoÄŸlu’nu, ErdoÄŸan’ın baÅŸ muhalifi olarak pekiÅŸtirdi” ifadelerine yer verdi.

Gazeteye konuÅŸan Ä°mamoÄŸlu, yerel seçimlerde AKP’li CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın “mesajı almaması ve aynı ÅŸeyleri yapmaya devam etmesi” halinde “siyasi ömrünün kısalacağı” uyarısında bulunarak, “Her ÅŸey onun elinde” dedi.

Ä°mamoÄŸlu, AKP’nin ülke genelinde yaÅŸadığı oy kaybındaki yerel seçimlerin, “seçmenlerin, ErdoÄŸan’ın devlet kurumları üzerindeki sıkılaÅŸan kontrolünü reddettiÄŸinin açık bir göstergesi” olduÄŸunu söyledi.

“BU ASLA SADECE Ä°STANBUL SEÇİMÄ° DEĞİLDÄ°”
İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Ä°stanbul’daki bir kurum müdürünün bile mevcut yetkisini siyasi talimat olmadan kullanamadığı bir rejime, bir sisteme dönüştü. Bu da bize tek bir kiÅŸinin iradesini yansıtan bir devlet yapısı sunuyor. Buna tırnak içinde otoriter rejim diyebiliriz. Ama bence bu seçim sonuçta bütün bu yöntemi, bütün bu uygulamayı mahkum etmiÅŸtir, reddetmiÅŸtir” dedi.

Ä°mamoÄŸlu, “Bu asla sadece Ä°stanbul seçimi deÄŸildi, CumhurbaÅŸkanının [kendisini] muhatap ilan ettiÄŸi bir seçime dönüştü” diye ekledi.

Ä°mamoÄŸlu, hakkındaki yasal süreçlerden endiÅŸe duyup duymadığı sorusuna, “Korkacak olan kiÅŸi ErdoÄŸan olabilir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın