Kavuran sıcaklar başladı!

0
3

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Ancak en kavurucu sıcaklar o ilimizde yaÅŸanıyor. Sıcaklık rekorları kırıldı. Meteoroloji yetkilileri uyardı: 42 dereceye çıkabilir…

2023 yılında çok sıcak geçen yaz mevsiminin ardından bu sene nasıl bir yaz geçeceÄŸi merak konusu. Ancak bahar ayında beklenenin çok üstünde yaÅŸanan sıcaklar ÅŸimdiden yaz mevsimi için endiÅŸelendirmeye baÅŸladı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Adana’da sıcaklık rekorları kırıldı.

TERMOMETRELER 39 DERECEYİ GÖSTERDİ
Adana’da termometrelerin 39 dereceyi göstermesiyle birlikte ÅŸehirde yaÅŸayan vatandaÅŸlar, aşırı sıcaklarla baÅŸa çıkmak için parklardaki aÄŸaç gölgelerine sığınarak serinlemeye çalışıyor. Özellikle devam eden Portakal ÇiçeÄŸi Karnavalı nedeniyle ÅŸehirde bulunan ulusal ve uluslararası misafirlerin de aÄŸaç gölgelerinde dinlenmeye ihtiyaç duyduÄŸu görülüyor. Meteoroloji yetkilileri, Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle gölgede sıcaklığın bugünden itibaren artarak 42 dereceye kadar çıkabileceÄŸini bildirdi.

Sıcaklıklardan bunalan çocuklar, parklarda bulunan havuzlarda serinlerken, yaşlı vatandaşlar ise park banklarında gölge altında sohbet etmek için sokaklara döküldü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın