İçiÅŸleri Bakanı Yerlikaya’dan sürücülere müjde: Selektör cezaları iptal.

0
3

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin de yaralandığını açıkladı. Açıklamasında sürücülere bir müjde de veren Yerlikaya, selektörle radar uyarısı yapan sürücülere kesilen cezaların iptal edildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili süresince yaşanan trafik kazaları ve bunların sonuçları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

9 GÃœNDE 75 CAN KAYBI
Bakan Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, 10 bin 810 kiÅŸinin de yaralandığını duyurdu. Ayrıca, bu kazaların yüzde 37’sinin sürücü kusurundan kaynaklandığını belirtti.

yerlikaya.jpg

SELEKTÖRLE RADAR UYARISI CEZALARI İPTAL
Basın toplantısında sürücülere yönelik bir müjde de veren Bakan Yerlikaya, selektör kullanarak radar uyarısı yapan sürücülere kesilen cezaların iptal edildiÄŸini açıkladı. Bu karar, Düzce’de selektörle radar uyarısı yaparken toplamda 45 bin 540 lira ceza kesilen 66 sürücüyü doÄŸrudan etkileyecek.

Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyulmasının önemine deÄŸinerek, “Yollar bizi sevdiklerimize kavuÅŸturmak için vardır ama ayırmak için deÄŸil.” ifadesini kullandı. Yerlikaya, tüm sürücüleri aşırı hız yapmamaya, emniyet kemeri takmaya ve genel olarak trafik kurallarına uymaya çağırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın