KurtulmuÅŸ: Allah rızası için ‘gastronomi’ lafını kaldırmamız lazım

0
645

AK Parti Genel BaÅŸkan Vekili Numan KurtulmuÅŸ, ‘gastronomi’ kelimesi uluslararası alanda kullanılabilir ama onun Türkçedeki karşılığı ‘yemek Sanatı’dır” dedi.

AFYONKARAHÄ°SAR- AK Parti Genel BaÅŸkan Vekili Numan KurtulmuÅŸ, ‘gastronomi’ kelimesinin kullanılmamasını isteyerek, “Milletin de çok anlamadığı ama böyle çok güzel göründüğü için kullandığımız bir tabir. Uluslararası alanda kullanılabilir ama onun Türkçedeki karşılığı ‘yemek sanatı’dır” dedi.

KurtulmuÅŸ, Erkmen Belediyesi’nin Yöresel Ãœrünler Satış ve Yemek Evi’nin açılışında yaptığı konuÅŸmada, Afyonkarahisar’ın lezzet ve gastronomi bakımından Türkiye’nin önemli illerinden birisi olduÄŸunun UNESCO tarafından tescil edildiÄŸine iÅŸaret etti.

Vedat Milor: Bir İzmirli takipçim mesaj attı, gevrek için Cambridge English Dictionary ile görüşmelere başlamışlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde gastronomi ifadesinin kaldırılması konusunda çok uÄŸraÅŸtığını ama baÅŸaramadığını aktaran KurtulmuÅŸ, şöyle konuÅŸtu: “Allah rızası için ÅŸu ‘gastronomi’ lafını da bir kaldırmamız lazım. Gastronomi, gastroenteroloji falan der gibi, milletin de çok anlamadığı ama böyle çok güzel göründüğü için kullandığımız bir tabir. Uluslararası alanda kullanılabilir ama onun Türkçedeki karşılığı ‘yemek sanatı’dır. Gastronominin o kuru lafının bir tarafına bakın, bir de ‘yemek sanatı’ dediÄŸimiz bizim Türk mutfağının, Anadolu ve yöresel mutfakların özelliÄŸi yemeÄŸin bir sanat haline dönüştürülmüş olmasıdır.”

Erdoğan: Kapalı spor salonuna arena adı veriyorsunuz, ne demek arena?

Hayatının büyük kısmında dışarıda yemek yediÄŸini belirten KurtulmuÅŸ, “Dünyanın neresinde ne kadar güzel yemek yerseniz yiyin, ailenizin evde yaptığı o sıcacık yemeklerin lezzetini ve yerini hiçbir ÅŸey tutmuyor. Hem yemeÄŸin yapılması hem de yemeÄŸin sunulması hakikaten bizim Türk mutfağında bir sanattır. Hanımlar hem çok daha iyi biliyor hem de uzun vakitlerini bunu harcayarak yapıyorlar. Aslında dil alışkanlığı olan bu ‘gastronomi’ yerine ‘yemek sanatı’ tabirini kullandığımız zaman daha uygun olacağı kanaatindeyim” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: KurtulmuÅŸ: Allah rızası için ‘gastronomi’ lafını kaldırmamız lazım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın