Meteoroloji açıkladı: Türkiye yağışlı sistemin etkisine giriyor

0
1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayınlanan son verilere göre Türkiye, bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor
Meteoroloji açıkladı: Türkiye yağışlı sistemin etkisine giriyor
Genellikle mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde biraz atalacağı, iç ve batı kesimler ile cuma gününden itibaren ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son deÄŸerlendirmelere göre bugün yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doÄŸusu, İç Ege, DoÄŸu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, KahramanmaraÅŸ, Åžanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, KırÅŸehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doÄŸu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı görülecek.

Ülke genelinin tamamında yağış
Önümüzdeki bir haftalık süreçte ülke genelinin tamamında yağış etkili olacak. Gök gürültülü saÄŸanağın yarın Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu ile Orta ve DoÄŸu Akdeniz’in iç kesimlerinde (Ankara, Konya, Karaman, NiÄŸde, Aksaray, KırÅŸehir, Kırıkkale, NevÅŸehir, Çankırı, Yozgat ile Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doÄŸusunun iç kesimleri ve Kastamonu çevreleri), çarÅŸamba günü Orta Karadeniz, İç Anadolu, GüneydoÄŸu Anadolu’nun doÄŸusu, DoÄŸu Akdeniz ile DoÄŸu Anadolu’nun güneybatısında, perÅŸembe günü ise DoÄŸu Karadeniz, DoÄŸu Anadolu, GüneydoÄŸu Anadolu’nun doÄŸusu ile İç Anadolu’nun güneydoÄŸusunda yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelen yağışlar yerel ve kısa sürede fazla miktar bırakabildiÄŸi ve dolu yağışıyla yıldırım, ani sel ve su baskınları ve kısa süreli fırtınalara sebep olabildiÄŸi için vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Hava sıcaklığı önümüzdeki bir haftalık süreçte Ankara’da 20, Ä°stanbul’da 17, Ä°zmir’de 25, Adana’da 24, Samsun’da 19, Diyarbakır’da 22 derece civarında seyredecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın